Az FKF is kifizetőhelyként működött?

2010. április 19. 17:04

A BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat gazdasági döntéshozatalában is érvényesült a kettős politikai irányítás az elmúlt években a Hír Televízió információi szerint.

2010. április 19. 17:04

A Hír TV úgy tudja, hogy az FKF Zrt. kiemelt beruházásainál a jogi tanácsadást az a két ügyvédi iroda végezte, amelyeket Hagyó Miklós illetve Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő jelölt ki. Ezek az ügyvédi irodák az előre kiválasztott győztesekre írtak ki százmilliós közbeszerzési eljárásokat. Az FKF Zrt. egyik magas beosztású vezetőjének feltételezései szerint az egyik nyertes cég a 450 millió forintos megbízásból körülbelül 70 millió forintot juttatott vissza a városházára.

Az FKF Zrt. újította fel egyébként állítólag a saját költségén Demszky Gábor korábbi lakását. A felújítási munkákat elmondások szerint fiktív bizonylatokkal számolták el a társaság könyvelésében. A főpolgármester tagad, és azt állítja, a költségeket saját zsebből fizette, ám az állítását igazoló számlákat máig nem mutatta be.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BPI-194
2010. április 20. 21:43
Ugyanolyan kifizetőhely volt, mint a BKV. Vitézy Dávid jól elmondta az interjújában: http://mandiner.hu/cikk/a_bkv_minden_teruletet_atjarta_a_politikai_korrupcio
honphibu
2010. április 20. 10:09
Locsolókocsival hordták ki a pénzt Polgártársak, LOCSOLÓKOCSIVAL!!!
drienovác
2010. április 19. 18:25
persze, na de mi van a budapest gyógyfürdőivel? az se piskóta!
Nhalasz9
2010. április 19. 17:23
Menny pénzt sikerült ebből a vállalatból kimenekítenie Demszkynek és Hagyónak? Nokiás dobozba vajon befér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!