Menesztené az MEH elnökét az MSZP

2010. március 05. 15:38

A Magyar Energia Hivatal elnökének menesztését kéri Bajnai Gordon miniszterelnöktől a szocialista Podolák György. Szerinte az elnök csorbította a hivatal tekintélyét.

2010. március 05. 15:38
A Magyar Energia Hivatal elnöke, Matos Zoltán „előre énekelt”, amivel csorbította a hivatal tekintélyét, ezért „hivatalosan bejelentem, hogy kérem Bajnai Gordon miniszterelnököt, mentse fel tisztségéből a hivatal elnökét” - nyilatkozta az országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta: a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatói körben a földgáz ára nemcsak szakmai, hanem politikai kérdés is.

Podolák György elismerte, hogy jogszabály rendelkezik annak az árnak a számításáról, aminél magasabb nem lehet egyetlen egyetemes szolgáltató ára sem. Szerinte a hivatal feladata „a kisemberek” védelme. A MEH csütörtökön ismertetett egy prezentációt újságíróknak, amely szerint köbméterenként 16-17 forint áremelés lenne indokolt áprilistól a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó, egyetemes szolgáltatók által értékesített földgáz árában.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zordonna
2010. március 05. 18:12
A Fidesz a "ha erős kormány lenne, nem kellene emelni" szöveggel állt elő. Pedig emelés biztosan lesz, az MSzP most arra játszik, hogy ez már a Fidesz ideje alatt legyen.
Öreg
2010. március 05. 16:12
Most vették észre, valakinek nem jutott zsiros állás, kell egyet csinálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!