Hatalmas baki az MDF-nél

2010. március 08. 13:26

A párt kampánystratégái az SZDSZ-szel közös jelöltek állításakor nem ismerték, vagy figyelmen kívül hagyták a választójogi törvény azon passzusát, ami kimondja: egy párt területi listájának felállításakor nem vehetők figyelembe a közös jelöltek. Így egyre valószínűtlenebb, hogy az MDF fővárosi listát tudjon állítani.

2010. március 08. 13:26
Az eddigieknél is nagyobb gondban lehet az MDF budapesti listája felállításakor, mivel a pártban a jelek szerint nem voltak tisztában a választójogi törvény közös jelöltek és területi listák viszonyát szabályozó rendelkezésével, ami szerint egy párt területi listáinak felállításakor nem vehetők figyelembe a közös egyéni jelöltek, országos listája felállításakor pedig a más párttal közösen felállított területi listák.

Ahhoz, hogy az MDF a fővárosban területi listát tudjon állítani, arra lenne szükség, hogy a 32 fővárosi választókerületből legalább 8-ban MDF-es jelölt induljon. A választójogi törvény ismeretének hiánya és az SZDSZ-es politikusok közös jelöltként történő indulása miatt ennek a 8 jelöltnek jelen állás szerint a 14 tisztán MDF-es aspiráns közül kell kikerülnie, ami lényegesen megnehezíti a párt helyzetét.

Amennyiben az MDF Budapesten nem tud listát állítani, gyakorlatilag lehetetlenné válik a parlamentbe jutása. A közös lista mint megoldás szóba sem kerülhet, hiszen az ország legtöbb választókerületében az MDF önálló jelöltek indítását tervezi,ráadásul akkor a parlamentbe jutás küszöbe 10 százalékos lenne, amire nem nagyon van esély. Egy esélyük még maradt: a már begyűjtött, de le nem adott ajánlószelvényeket még javíthatják, ha a cédulákat visszaviszik az azokat leadó állampolgárokhoz, akik személyesen javítják át a jelölő szervezet nevét MDF-SZDSZ-ről MDF-re.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. március 08. 18:43
Bokros nem hagyhatja ott oket. Ok segitettek be az EU-ba. Vegig ki kell tartania. De meg nincs vege..Mar hallani velem David fahangjat, ahogy mondja: "..a magyar demokrata forum bebizonyitotta, hogy a kozvelemenykutatasok ellenere bejutott a Parlamentbe trallalallala..A fidesz es Orban Viktor programja..blablabla..""
Kreg
2010. március 08. 18:28
Öőőő,elvtársak,izé,hölgyek,urak,most akkor..?Elkurtuk vagy mi? Azért ez egy jó hir(nekem),annyit kurvultak a kib...tt mandátumokért,a mentelmi jogért meg az 5% után hogy megérdemlik hogy most egy ilyen szaros banénhéjon meg a saját hülyeségükön bukjanak el.Menjenek a bús faszba!!
Öreg
2010. március 08. 17:17
A mai MDF-SZDSZ tévéjárást csak sopánka tudta megtörni, de nagy volt a magabiztosság. ODADOM ÉRTE A 13. HAVI NYUGDIJAMAT, HOGY TÜNJENEK EL A FENÉBE, AKÁR MEGBOKROSODVA!
gentry
2010. március 08. 15:13
br, polom13, Bladecatcher, zoli_29! Nagyrészt igazatok van. Valóban nem állnak jól a jelöltállítással (bár ma de. vagy 5 emberét megint leadták), valóban nincs 200000+1 bringafutár. DE; gondoljatok bele, hogy kire szavazzon az, aki nem akar a fidesz-mszp-jobbik hármasra? Kire szavazzon az, akinek hányingere van a már említett három pártból, de mégis szavazni akar, hogy ne csak a fanatikusok, nyuggerek és félbolondok menjenek el szavazni. Én már leírtam máshol, hogy az LMP dolgai közül egy csomóval nem értek egyet. Ráadásul nem vagyok sem baloldali, sem nagy öko-mániás. De mégis rájuk voksolok majd, ha indulni tudnak, mert egyszerűen nincs más... És ilyen emberből van 200000+1.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!