Gyámság alá helyeztette volna szüleit Sneider Tamás

2010. március 25. 17:06

A Jobbik országos listájának kilencedik helyén álló politikus pénzügyi vitába keveredett szüleivel egy 8,5 milliós elszámolás miatt. Sneider Tamás az üggyel kapcsolatban csak annyit mondott lapunknak: ez egy családi tragédia, amellyel kapcsolatban nem nyilatkozik.

2010. március 25. 17:06

2007. szeptember 4-én Sneider Tamás keresetet nyújtott be a Füzesabonyi Városi Bírósághoz, melyben arra kérte a bíróságot, hogy szüleit helyezze cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá. Az eljárás során Sneider Lászlóné, a politikus édesanyja elmondta, hogy 2006 őszén romlott  meg a kapcsolatuk a fiával, mivel ő elhagyta a családját. Az akkori szüretet követően nem volt meg az elszámolás és a 8,5 millió forintos  bevételről kijelentette, hogy „azt lenyúlja” – tette hozzá. Az alperes beszámolt arról is, hogy polgári pert indítottak a 8,5 millió forint elszámolására, amikor a fia beadta a gondnokság alá helyezést.

A szülők az ügy kapcsán az MNO-nak elmondták, hogy fiuk azért kezdeményezte a gondnokság alá helyezést, hogy így kerülje el a 8,5 milliós elszámolás kapcsán a pert. „Emiatt állította, hogy mi nem vagyunk normálisak, azonban több vizsgálat is megállapította, hogy ez a feltevése nem felel meg a valóságnak” – tették hozzá. „A 8,5 millió forintos elszámolás kapcsán jelenleg is zajlik a per, de erről részleteket nem kívánok közölni” – mondta el Sneider László, a politikus édesapja. 

A Füzesabonyi Városi Bíróság 2008. május 8-i végzésében úgy döntött, hogy a gondnokság alá helyezés iránt indított pert megszünteti. Az ügyben történt  fellebbezés, de a felperesnek egyszer sem adtak igazat az ügyben, így mostanra ettől a kezdeményezéstől Sneider elállt. Schneider az MNO-nak nem kommentálta túl hosszan az esetet: „Nem kívánok sokat  nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, ez egy családi tragédia, aminek én sem örülök, és más sem örülne, ha hasonló helyzetbe kerülne a szüleivel kapcsolatban”.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. május 13. 13:42
Szerény véleményem, hogy ne piszkáljuk a családi életeket. Főleg addig amíg nincs semmilyen bizonyíték, csak ilyen-olyan feltételezések keringenek! Ez megillett mindenkit. Legyen az a"pórnép" tagja, közszereplő, akár melyik párt tagja, vagy maga a dalai láma! Olyan ez, mint amikor valaki látja, hogy mit hallott az, aki hallgatózik a némák beszélgetésénél!
jobb
2010. március 26. 16:10
Mi sem természetes, minthogy az elnökség egyetlen nagycsaládosát, háromgyerekes családapját kívánták családellenes személyiségként bemutatni. Ma is azt kell mondjam, hogy amíg meg nem nősültem édesanyám a legjobb anya volt a világon. Nősülés után fokozatosan romlott a viszonyunk. Sajnos sok családos ember ismeri ezt a jelenséget. Véleményem szerint ez odáig süllyedt, ami már nem normális. Tény hogy óriási veszteséggel adták el a családi aranytartalékot jelentő földet. Tény, hogy a családi gazdaság nagyrészt tönkrement, szőlőterületek jelentős részét el kellett adni. És tény, hogy három gyermekem felneveléséről kell gondoskodnom, ezért nem nézhettem ölbetett kézzel, hogy elpusztul eddigi munkám. Tény hogy másfél éve az anyagi helyzetünk miatt a házunk elárverezése fenyegetett és tény hogy Eger Megyei Jogú város önkormányzati képviselőjeként kertépítést és gyümölcsszedést vállaltam napi 30.000-35.000Ft-ért három hónapon át Angliában. Önkormányzati képviselőként lophattam is volna ehelyett a munkát választottam. Ez az ami ismeretlen a politikusbűnöző urak és elvtársak bűnözők számára. A többi fikció. Bármikor bebizonyosodna egyetlen forint ellopása, azonnal lemondok minden posztomról. Szüleim nem adták hozzájárulásukat, hogy a magánéletünkről cikkek jelenjenek és szüleim nem közszereplők. (Sneider Tamás)
Machiavelli
2010. március 26. 07:28
Micsoda magas jellem! Szóval én nem tudom, de ha megboldogult édesanyámmal lett volna vitám akármennyi pénzről is - már eleve elképzelhetetlen feltételezés -, akkor inkább hagytam volna veszni az akármennyit is, de nem veszek vele össze és főleg nem pereskedem vele. Az pedig végképp jól mutatja az Erkölcs Pártja emberének magas jellemét, hogy a lenyúlt pénz után bolonddá akarta nyilváníttatni a szüleit. Nyilván Morvai is igazat mond a kerékbilinvselési ügyben, olyan életszerű, hogy a satuhülye kerékbilincselő egy agent-provokátor...
Arma Gedeon
2010. március 25. 23:23
Már bankot is rabol a jobbik: http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_jobbiknak_rabolhatott_milliokat_egy_ferfi.144720.html Gondolom, arra a jövő hétig kell várni, hogy "Szenzáció!!! Vona Gábor 300 siket kisgyermeket molesztált szexuálisan!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!