Átadják az M6-ost

2010. március 31. 16:55

Ma estétől autópályán lehet eljutni Pécsre. Az építkezés 386 milliárd forintba került.

2010. március 31. 16:55
Magyarországon még soha nem avattak ilyen hosszú autópályaszakaszt egyetlen napon. A Dunaújváros-Szekszárd szakasz után átadják a Szekszárd és Pécs közötti részt is. A 140 kilométeres gyorsforgalmi út egy órával rövidíti le a menetidőt Budapest és Pécs között.

A ppp-konstrukcióban megvalósult utat Dunaújváros és Szekszárd között a Bilfinger és a Porr alkotta konzorcium, a Szekszárd-Bóly-Pécs nyomvonalon a Strabag és a Colas alkotta konzorcium építette és fogja üzemeltetni az építkezés kezdetétől számított harminc évben.

Az előbbi útszakasz nettó 119,6 milliárd forintba, utóbbi 266 milliárd forintba kerül; ebben a majdani üzemeltetés költsége is benne van. A pénzt a harminc év alatt fizeti ki a magyar állam). A 266 milliárdos költséget részben az indokolja, hogy egy rövid szakaszon négy alagút is készült, a leghosszabb 1331 méter.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smalladam
2010. április 01. 17:44
ma végigmentünk rajta oda-vissza. valóban elég mókás, nyilván, ha végtelen pénz lenne, ezt mondanám, legyenek csak alagutak, ne hordjanak el egy fél dombot emiatt, de amúgy láthatóan simán meg lehetett volna alagút nélkül is csinálni. ráadásul ezek az alagutak egy rövid szakaszon vannak egymás után, kicsit odébb hasonló dombokon már ismét csak bevágásokkal megy át a pálya:D
röviden
2010. április 01. 13:11
Nem tudom, miért kell fanyalogni. A világon sehol másutt nincs élmény-autópálya.
Árvíz miatt zárva
2010. március 31. 22:19
Érdeklődni szeretnék, hogyha felmegyek az alagút feletti hegyre oxigén palackot vigyek magammal az óriási szintkülönbség miatt vagy elég egy szdsz strabag törzskártya? Hogyaqrvaanyjukat.
states
2010. március 31. 19:49
Most már legalább tudjuk, hogy tényleg van különbség az MSZP és az MSZMP között, ez utóbbinál mindig pontosan november 7-re készült el az akármi, a szociknál a választások előtt egy héttel. Aztán utána még nyugodtan dolgozhatnak rajta, amíg tényleg elkészül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!