Visszaesett az MDF

2010. február 26. 17:39

A Forsense kutatása szerint az európai értelemben vett konzervatívok támogatottsága csupán 2-3 százalék, maximum 7 százalékot érhetnek el a választásokon.

2010. február 26. 17:39
A választóknak csak hét százaléka érzi közel magához a pártot (az SZDSZ-t csak három százalék), ez lehet tehát a párt maximálisan elérhető eredménye - tudható meg a Forsense februári, ezer ember megkérdezésével készített kutatásából.

Igen magas a társadalmi elutasítottságuk: a megkérdezettek 54 százaléka érzi távol magától a pártot. Ugyanez az adat a szabad demokratákra vonatkoztatva 65 százalék. Az összes megkérdezettnél két-három százalékos szavazótábort tud felmutatni a Magyar Demokrata Fórum, és a SZDSZ-nél ez nem éri el az egy százalékot sem.

Az egykor a népszerűségi index élmezőnyébe tartozó Dávid Ibolya ma már a középmezőny végébe süllyedt. Ismertségben és népszerűségben egyedül Bokros Lajos tud kiemelkedni. Bokros a második leggyakrabban említett személy az legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltekről szóló kérdésre adott válaszokban. A választók 16 százaléka nevezte őt legalkalmasabbnak, és második legalkalmasabb pozícióban is jobban teljesített Mesterházy Attilánál.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hervadó tulipán
2010. február 26. 23:10
Az nem lehet, hogy állandóan rezeg a léc és soha nem verik le... Tudomásom szerint a körzetek 80%-ában még nincsenek meg a cetlik, és nagyon rosszul állnak kb. 80-90 körzetben. Most (a 2006-os választással ellentétben) az MSZP sem ad nekik, mert tőlük visznek el szavazatokat az MDF-esek. Az előző évek kizárásai és botrányai meggyengítették a helyi szervezeteket, azokban a régi, tapasztalattal rendelkező tagok már nincsenek bent (vagy passzívak), az újaknak nincs terepismeretük és tapasztalatuk. Pénznek is híján vannak. Ha nem tudják a 176-ból legalább 150 helyen összeszedni az ajánlószelvényt (márpedig nem fogják a jelek szerint), akkor a listás 5% ugrik. Viszont elérik az 1%-ot, ezért kapnak állami támogatást. Abból elélhetnek addig, amíg munkát találnak. MDF konyec.
Szenzor
2010. február 26. 19:29
http://szenzor.freeblog.hu/archives/2010/02/25/Bajuszakaszto/
picur3ka
2010. február 26. 19:11
http://m.blog.hu/sz/szovicc/image/200811/herenyi.jpg
balbako_
2010. február 26. 19:02
Európai értelemben vett konzervatívok! Ki itt a hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!