Reményfutam

2010. február 10. 09:13

Milyen törpepártok indulnak még a választásokon? Torgyántól Seres Márián át az sms-demokratákig.

2010. február 10. 09:13
Civil Mozgalom (CM)
Elnök: Seres Mária

A képviselői költségtérítések ügyében népszavazást kezdeményező Seres Mária által alapított szervezetet elsősorban a politikai elit leváltását, illetve civil ellenőrzését, az alulról építkező bázisdemokráciát állítja programja középpontjába.

Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (FKgP)
Elnök: Hegedüs Péter

Az 1909-ben, Nagyatádi Szabó István által alapított Gazdapárt utóda a pártot megrázó korrupciós botrányok miatt 2002-ben mindössze 0,7 százalékot szerzett. Azóta a párt többször szétszakadt, vezetői hosszan pereskedtek az elnöki címért.

Torgyán- Kisgazda- Koalíció
Elnök: Torgyán József

Torgyán József saját magáról elnevezett párttal kíván visszatérni a politikába. Torgyán egyebek mellett a népnyúzó hatalmi elit és látszatellenzékének leváltását is követeli, és azt javasolja, hogy a vezetők jövedelmét a minimálbérhez.

Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP)
Elnök: Csurka István

Csurka István és követői 2006-ban a Jobbikkal együtt csak 2,2 százalékot értek el. A 2009-es EP-választáson nem indultak: az ellen tiltakoztak, hogy Jean-Marie Le Pen nem lehetett korelnök az Európai Parlament alakuló ülésén.

Magyar Kommunista Munkáspárt (Munkáspárt)
Elnök: Thürmer Gyula

A Munkáspárt öndefiníciója szerint marxista párt, az egykori MSZMP utódja, amely 2005-ben felvette a kommunista jelzőt a nevébe. 2006-ban a pártvezetés egy része Magyarországi Munkáspárt 2006 néven alakított új pártot.

Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP)
Elnök: Szigeti Sándor

Az amerikai emigrációból hazatért Szigeti Sándor, 1956-os forradalmár 2008-ban hozta létre a MRPP-t. Célkitűzései közt szerepel az adóterhek csökkentése, a korrupció felszámolása, a lelketlenül működő bürokrácia megszüntetése.

Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ)
Elnök: Földesi-Szabó László

A párt elnöke az Egymásért Egy-Másért Alapítványt vezetőjeként ismertté vált Földesi-Szabó László nyugalmazott rendőrtiszt, akit milliárdos vám- és adócsalással vádol az ügyészség.

SMS Demokrata Párt (SMSDEMOKRATA)
Elnök: Jáhni Csaba

Bevezetjük a demokráciát, az Országgyűlés és az önkormányzatok helyett az állampolgárok dönthetnek olcsó digitális népszavazásokon, akár minden héten - áll a párt honlapján az egyik ígéret. A másik az, hogy az úgynevezett a 4/5 napos munkarend bevezetésével megszüntetik a munkanélküliséget. A párt jelenleg képviselőjelölteket keres, akiknek 12 ezer eurós havi jövedelmet ígér, de megtiltja a korrupció és a mutyizás minden formáját.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. február 10. 12:21
Esemesdemokraták, én havi hatezer euroért is elvállalom a képviselőjelöltséget, csak fizessetek ki előre néhány hónapra. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!