Egyre több a biztos pártválasztó

2010. február 22. 17:46

A pártok támogatottsága érdemben nem változott a Forsense februári felmérése szerint. Továbbra is három párt jutna be biztosan a parlamentbe, ugyanakkor az LMP ismét elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékos támogatottságot.

2010. február 22. 17:46
A Forsense legfrissebb kutatása szerint az elmúlt egy hónapban emelkedett, így már 56% azok aránya, akik már eldöntötték, hogy melyik pártra voksolnának áprilisban. Ennél néhány százalékkal kevesebben, az összes válaszadó fele mondta azt, hogy tudja, melyik pártra szavaz majd és biztosan az urnákhoz járul április 11-én.

Az összes megkérdezett körében a Fidesz 31 százalékos bázist tudhat maga mögött. Az MSZP-t az összes válaszoló 11 százaléka választaná, míg a Jobbik 8 százalékon áll. Az LMP-re 3 százalék, az MDF-re pedig 2 százalék szavazna.

A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 59 százalékos támogatottsággal bír, a második MSZP 18 százalékon áll, alig marad el tőlük a Jobbik 14 százalékos eredményével. Az LMP februárban ismét elérte a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, az MDF támogatottsága viszont csökkent, csak 2 százalékon áll.

A legalkalmasabb kormányfő jelölt kérdésre a legtöbben, a megkérdezettek 38%-a Orbán Viktort említi első helyen. A második leggyakrabban említett személy Bokros Lajos 16 százalékkal. Mesterházy Attilát, az MSZP jelöltjét mindössze 8 százalék tartja alkalmasnak a miniszterelnöki pozícióra, aki így alig előzi meg Vona Gábort, akit a megkérdezettek 5%-a tart alkalmasnak.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2010. február 23. 16:11
Így tényleg erősödni fog az LMP: http://index.hu/belfold/2010/valasztas/nincs_beke_az_mdf-ben/
medve
2010. február 23. 10:31
Nem vagyok annyira biztos abban, hogy azok a magasabban kvalifikáltak, akik az MDF-re szavaznának, most visszapártolnának az MSZP-hez. Ez egy réteg, aki sem a Fideszre, sem az MSZP-re nem szavazna. Ha az LMP megerősödik, az összefügg az MDF gyengülésével.
bz249
2010. február 23. 00:03
Újszerű megközelítést javasolnék... mi lenne, ha a Fidesz nem taktikázna a gittegyletek támogatása/nem-támogatása ügyében, hanem hagyná a demokratikus folyamatot menni. Ha maguktól összejön a szelvény nekik, akkor összejött, ha meg nem, akkor nem.
picur3ka
2010. február 22. 22:14
Ja, elfeledtem a pikans reszletet kiemelni: a Jobbikos szavazok harmada nem tudta megnevezni a Jobbik mineszterelnok jeloltjet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!