Beperelik a Tesco-t

2010. február 11. 19:28

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete azért kezdeményez jogi lépést az áruházlánc ellen, mert az alacsonyabb béren foglalkoztatja vidéki munkatársait, mint a budapestieket. Az érdekképviselet elnöke szerint ez sérti az „egyenlő munkáért egyenlő bért” alkotmányos alapelvet.

2010. február 11. 19:28
Az érdekképviselet elnöke az InfoRádióval közölte, több száz dolgozó bevonásával pertársaságot alakítanak, és bírósághoz fordulnak. 20-30 százalékos eltérés is van a budapesti és a vidéki bérek között, noha a munkavállaló ugyanazzal a szaktudással rendelkezik, és a munkakörülmények is megegyeznek - fejtette ki az elnök. Bubenkó Csaba hangsúlyozta: nem érhet hátrány egy dolgozót csak amiatt, mert vidéken lakik. A szakszervezet elnöke közölte azt is, hogy a cégnél gondok vannak a túlórák és pótlékok kifizetésével, valamint a munkaidővel is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!