A Jobbik-vegyesfelvágott

2010. február 03. 08:36

A Jobbik egyéni jelöltjei között volt fideszesek, MIÉP-esek, MDF-esek és kisgazdák is indulnak. Több gárdista, egy focista és két zenész is megméretteti magát.

2010. február 03. 08:36
A Jobbik színeiben indul Futó Tibor és Losonczy Pál, akik 2002-ben még a Fidesz kampányát segítették, utóbbi részt vett a Hír TV megalapításában is. Korábban a legnagyobb ellenzéki párthoz kötődött emellett Fazekas Ferenc, dr. Pomuczné Nagy Ildikó, Erőss Bulcsú, Nyíri Márton, Széll Károly és Varga Géza is. Több mint 22 jelölt politizált korábban a MIÉP-ben, 4 pedig a Jobbik előtt a kisgazdákat segítette. Egyéni jelölt lett Rozgonyi Ernő, aki 1998 és 2002 között a MIÉP országgyűlési képviselője volt, valamint Sneider Tamás, a MIÉP egykori egri elnöke, és Szilágyi György, aki a MIÉP tagjaként a sportbizottság delegáltjának szakértőjeként tevékenykedett.

A jelöltek között van Betz József, a Független Kisgazdapárt egykori Nógrád megyei elnöke, illetve dr. Filó András, aki a Pest megyei pártigazgatói és az országos pártigazgatói tisztséget is betöltöte már. Zakó László szintén kisgazda-színekben jutott egyéni országgyűlési mandátumhoz. Pősze Lajos az 1990-es választásokon az MDF kampányfőnöke volt, később a Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatója lett. MDF-es múlttal rendelkezik dr. Czuczi János és Michl Miklós is. Egy KDNP-s is található a listán, dr. Károlyfalvi József, aki alapítója volt a kecskeméti KDNP-nek. Több mint húszan vannak a jelöltek közt, akik a gárdához köthetők: Dr. Staudt Gábor és Murányi Levente például mindketten részt vettek a Magyar Gárda Egyesület alapításában, Egyed Zsolt a Magyar Gárda egyik megyei kapitánya lett. A Hatvannégy Vármegye Mozgalom tagjai is visszaköszönnek, Csanádi Gábor Ferenc a szervezet alapítója volt, és itt kezdte karrierjét Czeglédi János és Samu Tamás Gergő is. A listán szerepel Zagyva Gyula, a mozgalom országos elnöke.

Sok indulónak eddig semmilyen köze nem volt a politikához, ilyen Balassa Péter labdarúgó, a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, aki azért vállal közéleti szerepet, mert „szeretne tenni az emberek politika általi kizsákmányolása ellen”. Elindul a választásokon Göbl Gábor, a Moby Dick zenekar tagja, valamint Baráth Zsolt, aki a Desperado's együttesben zenélt. A Magyar Orvosi Kamara egykori főtitkára, dr. Gyenes Géza is politikusi pályára kíván lépni. Nők 13-an szerepelnek a listán, köztük van ifj. Hegedűs Loránt feleségem Hegedűsné Kovács Enikő is.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MCsaba
2010. február 03. 17:27
Érdekes lista - na majd kiderül mire jutnak... néhány jelöltnek sikerülhet!
bmucsai
2010. február 03. 14:01
Itt azok gyűltek egybe, akik soha nem törődtek bele a Marc Palmer amerikai nagykövet és az SZDSZ átlal vezérelt rendszerváltás következményeibe. Ezeket az embereket égen - földön fasisztázzák, nácizzák azok akik 30 ezüstért elárulták, tönkretették az országot.
kanpalisoda
2010. február 03. 13:49
Nem tökmindegy? A Fidesznek a volt, meg a leendő miniszterei között vannak a régi MSZMPsek.
StavrosMenace
2010. február 03. 10:27
Látom a joker még nem volt. Azt kihagytátok, hogy Budaházy kimaradt. Mert eddig nézte valaki, hogy ki volt mszmp-és? Örömkönnyek között ikszeltél a sok élmunkásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!