Molnár Csaba: vegyük komolyan a szélsőségeseket!

2010. január 28. 09:34

A kancelláriaminiszter a holokauszt-emléknapon szólalt fel.

2010. január 28. 09:34
Auschwitzot nem lehet megérteni, mert nem tartozik a racionális történelmi események közé – idézte Heller Ágnest Molnár Csaba a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban tartott rendezvényen. A miniszter szerint mégis kísérletet kell tenni megértésére, hisz politikai és társadalmi értelemben nem vagyunk túl a holokauszton. Feltétel nélkül komolyan kell venni a szélsőséges mozgalmakat, súlyos tapasztalatokat szereztünk arról, mi történik, ha a demokratikus közösségek nem figyelnek eléggé oda a veszélyre – állította.

A rendezvényen bemutatták az Egy/másért című kiadványt. A kötet ízelítőt ad az emberi jogi, antirasszista, esélyegyenlőségi programok és civil szerveződések tevékenységéből. Bajnai Gordon szerint mindannyian felelősséget viselünk azért, hogy megállítsuk a szélsőségeseket, megakadályozzuk polgártársaink megbélyegzését és a demokratikus elvekkel visszaélve hatalomba igyekvő demokráciaellenes erőket.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savanyú józsef
2010. január 28. 19:35
Azért irracionális, mert vallás. És a vallások irracionálisak, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy a racionalitás felett állnak. A holokausztvallásnak megvan a maga kánonja, dogmái, papjai, eretnekjei, szertartásai és - naná - az inkvizíciója is.
sky.net
2010. január 28. 11:31
"Auschwitzot nem lehet megérteni, mert nem tartozik a racionális történelmi események közé – idézte Heller Ágnest Molnár Csaba a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban tartott rendezvényen." na ezért kéne hellert úgy pofánvágni hogy seggreüljön ...mégpedig pontosan az áldozatok nevében és teljes joggal pontosan és szervezetten és részben titokban végrehajtott népirtás ... de nem racionalizálható érts úgy : semmilyen formában nem tárható fel, nem vizsgálható hogy kit mi motivált miért alakult ki ellenszenv sőt politikai szinten kihasználható és gerjeszthető gyűlölet a zsidókkal szemben... hogyan alakult ki az egész borzalom , ebben mi a egyszerű németek , a nácik a zsidók saját bűne , is mi az ami a zsidók ellen elkövetett bűn , milyen racionális , vagy racionalizált okok miatt döntenek a zsidók szervezett elpusztítása mellett ? hirtelen felindultságból érzelmi alapon ...ahogy a cigók? heller ágnes pedig filozófus létére , zsidó értelmiségi létére praktikusan meggátolja elfojtja , az irracionális gyűlölet ésszel fel nem foghatóság mezeire száműzi az egészet miért is ? nem minden történelmi szélsőség vizsgálható ésszel ? vagy esetleg nem tárható fel a zsidóság saját szerepe az önmaga ellen keltett gyűlölet elburjánzásában ? ez nem jó üzlet , a zsidóság érdekei ellenére van ? szerintem meg az igazság ebben a kérdésben is a zsidóság érdekeit szolgálja : csak 2000 év és a holokauszt után sem nem tudja felfogni az nem filozófus hanem egy intellektuálisan korrupt TETŰ ...van belőlük elég az hogy a hülye kis suttyó molnár megismétli felolvassa amit a kezébe adnak ez egy dolog ...
StavrosMenace
2010. január 28. 11:30
Az erő sötét oldala után itt van a: Love, Peace, Jobbik!
cutcopy
2010. január 28. 10:59
"vegyük komolyan a szélsőségeseket!" Igen négy során most a választások előtt a legkomolyabban..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!