Jót tenne a kétharmad

2010. január 29. 17:54

A választók relatív többsége helyeselné az ilyen arányú választási győzelmet.

2010. január 29. 17:54
A Forsense kutatásából kiderül, az összes megkérdezett háromnegyedének véleménye szerint a Fidesz biztos befutója az országgyűlési választásoknak. A választópolgárok egyötöde a párt kétharmados többségében is biztos, további 28 százalék valószínűsíti ezt, a válaszolók 21 százaléka bizonytalan a kérdésben.

Az összes megkérdezett 42 százaléka gondolja úgy, hogy a parlamenti választásokon elért, nagy mozgásteret biztosító kétharmados többség jó irányba terelheti az ország jövőjét, 38 százalék szerint ez inkább veszélyeket rejt magában. A legnagyobb arányban a Fidesz potenciális szavazói tartják kívánatosnak a kétharmados többséget, az MSZP-szimpatizánsok körében 28, míg a Jobbik-szavazók körében arányuk 42 százalék.

A válaszadók közel fele gondolja úgy, hogy a Fidesz kétharmados győzelme jó lehetőség az ország jövőjének szempontjából, míg 34 százalékuk érzi ezt kockázatosnak. A Fidesz-szavazók 82 százaléka kedvezőnek tartja ezt az opciót, míg a legnagyobb arányban, 72 százalékban az MSZP-re voksolók látnak veszélyeket egy ilyen eredményben. A jobbikosok körében 44 százalék pozitívnak, 46 százalék kockázatosnak érzi a legnagyobb ellenzéki párt kétharmados győzelmét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!