Felmondtak a szökésben lévő BKV-igazgatónak

2010. január 07. 19:58

Rendkívüli felmondással megszüntette a BKV Zrt. Fuzik Zsolt Béla informatikai igazgató munkaviszonyát.

2010. január 07. 19:58
Az informatikai igazgató utoljára december 4-én jelent meg a munkahelyén. Távollétét nem igazolta, a többszöri megkeresésekre nem reagált. A BKV Zrt. közleménye szerint a rendkívüli felmondás miatt a menesztett informatikai igazgató végkielégítésre nem jogosult.
   
Fuzik Zsolt Bélát egy vesztegetési ügyben gyanúsítottként kezeli a hatóság. A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sz. György.

A rendőrség többször kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett. A szökésben lévő Fuzik Zsolt Béla ellen a vesztegetési ügyben eljáró Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemzetközi elfogató parancsot adott ki. (MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. január 08. 08:01
Hát Istenem, most üresedett meg egy hely a MÁV informatikai igazgató posztján, addig nem akartak neki felmondani, amíg nem találtak neki egy másik, ugyanolyan volumenű állást.
mefisto
2010. január 08. 01:08
Tehát leegyszerűsítve a dolgot: a BKV egy hónapig finanszírozta Fuzik szökését.
Honfi-fi
2010. január 08. 00:57
Micsoda jogsértés. A helyett, hogy tovább utalták volna neki az emelt fizetését, 200%-os prémiumával együtt. Hozzá a költségtérítést, és telefonhasználati kiegészítést. Albérleti hozzájárulással. Felháborító.
phaidros
2010. január 07. 22:49
Ilyet tenni egy beteg emberrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!