Csődközelben Győr-Moson-Sopron

2010. január 08. 13:01

Lehetséges, hogy az év végén nem fogják tudni kifizetni a béreket.

2010. január 08. 13:01
Csökkentenie kell kiadásait Győr-Moson-Sopron megye önkormányzatának, különben akár csődbe is mehet - jelentette ki Szakács Imre, a testület elnöke. A fideszes politikus elmondása szerint, amennyiben a tavalyi adatokat behelyettesítik az idei költségvetésbe, akkor már most fennáll a csődhelyzet. Ha nem tesznek sürgős lépéseket, az év végén nem fogják tudni kifizetni a béreket és közüzemi számláikat.
 
Mintegy 608 millió forinttal csökkentek a megyei közgyűlés központilag szabályozott forrásai, az illetékbevétel-csökkenést 300 millió forint körülire becsülik. Ez annyit tesz, hogy a tavalyinál 14,8 százalékkal kevesebb pénz folyik be a megyei önkormányzat kasszájába. A most alkotott megszorító csomagban csökkentik az önkormányzat munkatársainak juttatásait.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!