Kirekesztés-ellenes kokárda

2010. január 17. 14:25

A Raoul Wallenberg-díj átadásával egyidőben mozgalmat indított a társadalmi békéért és a kirekesztés ellen a díjat odaítélő egyesület.

2010. január 17. 14:25
Az elismerést Dúl Géza plébános, a Szent Erzsébet Segítő Alapítvány kuratóriumának elnöke, Rozner László, az újpesti zsidó hitközség elöljárója, Somos László esperes-plébános, Szécsi József, a Keresztény-Zsidó Társaság főtitkára és Tóth Józsefné pedagógus kapta meg a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.
 
Az embermentő svéd diplomatáról elnevezett díjat idén először osztotta ki a Hiller István oktatási és kulturális miniszter, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület, a Települési Önkormányzatok Szövetsége és a Roma Polgárjogi Alapítvány által létrehozott bíráló bizottság. A díjban azok részesülhetnek, akik aktívan közreműködnek a különböző népcsoportok, felekezetek, vallási közösségek együttéléséhez, az egymás iránti előítélet leküzdéséhez. 

A svéd diplomata elhurcolásának évfordulója alkalmából tartott rendezvényen Sipos András, az egyesület ügyvivője elmondta: arra kérik a „Mozgalom a társadalmi békéért" elnevezésű kezdeményezésükhöz csatlakozókat, hogy a választások végéig viseljék a mozgalom kokárdáját.
 
Sebes József soros elnök azt mondta: aggodalommal figyelik, hogy az erőszak, a mássággal szembeni intolerancia mennyire hétköznapivá vált az országban, ezért hidakat keresnek a különböző eszmerendszerek és nézetek között.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2010. január 18. 07:48
Ez a kirekesztéses buli igen fontos hír lehet. Mert elég jól tartja magát.
states
2010. január 18. 00:04
Tégy a gyűlölet ellen! Reload. Kokárdának álcázva...
sunázó
2010. január 17. 17:19
Megvan a napi holocaust betevőnk...
nyg
2010. január 17. 17:10
Éreztem én eddig is, hogy valami nagyon hiányzik az életemből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!