Amerika segít a roma integrációban

2010. január 26. 19:28

Készek átadni a fekete kisebbség társadalmi integrációja terén szerzett tapasztalataikat Magyarországnak.

2010. január 26. 19:28
Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondása alapján egy a hátrányos helyzetű, elsősorban színes bőrű családok sikeres integrációját megvalósító New York-i programról, valamint annak tervezett magyarországi adaptálásáról folyt egyeztetés. Az államtitkárt - valamint a New York-i és washingtoni holokauszt megemlékezésekre kiérkezett magyar delegációhoz tartozó Teleki László romaügyi miniszterelnöki megbízottat és Kállai Ernő kisebbségi ombudsmant - Pamela Quanrud, az egyebek között a közép-európai országokkal való kétoldalú kapcsolattartásért felügyelő államtitkár-helyettes fogadta.
   
A Szociális Minisztérium államtitkára szerint nem feltétlenül lehet a program egészét adaptálni, hiszen más társadalmi-gazdasági környezetről van szó. Hozzáfűzte ugyanakkor: akár szociális, akár esélyegyenlőségi területen vannak olyan kiváló magyar szakemberek, akik a módszert adaptálni tudják, nem mechanikusan lemásolva azt, „mert abból még kudarc is lehet”.
   
Az amerikai külügyi államtitkár-helyettes érdeklődött afelől, hogy - különösen a közelgő választások előtt - mennyire elkötelezett a magyar politikai elit a romák társadalmi integrációja mellett? A magyar delegáció úgy tájékoztatta: vannak megközelítésbeli különbségek, de a politikai jobboldal és baloldal egyaránt a foglalkoztatást, illetve az oktatást tekinti prioritásnak az integráció szempontjából. Bajnai Gordon miniszterelnök még decemberi eleji washingtoni látogatásakor kért amerikai segítséget a roma integrációs programhoz, amikor találkozott Benjamin Cardin szenátorral, az amerikai Helsinki Bizottság elnökével.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. január 27. 17:06
"New York-i programról, valamint annak tervezett magyarországi adaptálásáról folyt egyeztetés." Szent ég megint egy tanácsadói szerződés ! Meg még amit " a romák társadalmi integrációja mellet elközelezett szakemberek" eltesznek. A libák meg csak döglenek.
sky.net
2010. január 27. 11:15
ölni ülni
sky.net
2010. január 27. 10:36
jó mondjuk hogy pár minisztériumi senkiházi amerikába szeretne utazni , eltölteni ott egy kis időt , szétnézni ez az amaz... ehhez nem ilyen hülye fedősztory ? amerikának egy titka van: van elég börtöne, és be is basszák oda a szemetet hatékonyan jogszerűen , aki meg kint marad az értékeli a lehetőségeit és azok keretei között él : alkalmazkodik integrálódik normakövet és ilyesmi na ennyi az integráció ok ?
savanyú józsef
2010. január 27. 10:01
Máskülönben ez tipikus, hogy "segít" minket a Nyugat. Most, amikor felismerték, hogy a négerek integrációja zsákutcába jutott, hogy a sok százmilliárd dollárt lényegében kidobták az ablakon, szóval most idejönnek nekünk átadni a csoda receptjét. Nagyon jellemző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!