A megélhetési párt

2010. január 29. 12:57

Nem kérdés, hogy az SZDSZ sorsa bevégeztetett.

2010. január 29. 12:57
„Kinek jó valójában ez a furcsa frigy? Szegény SZDSZ-nek már mindegy, csak ez a vég még az elmúlt félévhez képest is méltatlan. Bárhogyan szól is a kommunikációs mantra – nem olvad be az SZDSZ, »szövetségről« van szó, megőrzi önállóságát, minden körzetben tudnának jelöltet állítani a szabad demokraták stb. –, nem kérdés, hogy az SZDSZ sorsa bevégeztetett. Az SZDSZ halálának időpontja a díl megkötésének pillanatában kimondatik: ha nincs önálló lista, akkor nincs állami támogatás – igaz, ehhez önálló indulással is el kellene érni az 1 százalékot –, egyetlen emberrel nincs frakció, és végképp kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek azok is, akik esetleg önkormányzati helyeket remélnek ettől a beolvadástól, hiszen a megszűnt párt nehezen fog tudni sikeresen tárgyalni az önkormányzati pozíciók megtartása érdekében. Egyértelmű: a megállapodás egy-két ember parlamenti helyét biztosítja, s a mögöttük álló bábjátékosok érdekeit szolgálja.”

„Kétségtelen, a SZDSZ szavazói között sokan voltak, akik nyíltan soha nem vállalták volna, hogy a »vörös ördöggel« »cimborálnak«, mint Kovács Pisti mondta négy éve egy kampányfilmben. De a jelenlegi helyzet új: most végképp nincs saját pártjuk. A finnyáskodás így sem kerülhető el, de miért lenne kevésbé elfogadható a volt liberális szavazóknak Szekeres Imre és Mesterházy Attila, mint Bánk Attila, Torgyán jobbkeze, Gyenesei István vagy éppen Retkes Attila, aki saját hetedik helyéért adta el az önállóságára húsz évig büszke pártot.

A liberális szavazók szívük szerint sem ezt az MSZP-t, sem az SZDSZ-t benyelt MDF-et nem választhatják – de bármilyen borzasztó is ezt megélni, választaniuk kell. Az eszük szerint pedig csak az egyikre szavazhatnak. Csipesszel, maszkban.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2010. január 30. 05:46
Már megint egy olyan szituáció, ami előre jósolható volt. Évekkel előre. Az egyik megélhetési gyepálja a másikat. (a kommentelő dörzsöli a tenyerét.) :)
Józan
2010. január 30. 02:32
Szerintem azok egy büdös szót ne szóljanak akik miatt (is) ide jutott az SZDSZ! Retkes Attila nagyon is ésszerű dolgot művel, mivel a programjuk nem sokban különbözik a MDF-től, sőt Bokros Lajos tulajdonképpen liberális világnézetű politikus így nincs akadálya a szövetségnek. Az SZDSZ-nek már így is úgy is vége....
gutman
2010. január 29. 17:49
"Csipesszel, maszkban"-ejj de finnyás vagy klárikám...bezzeg eddig nem volt büdös semmi...amikor "magyar"bálint barátod csinálta a kakaó biztos számítógépes bulit vagy a 41 milliárdos völgyhíd építése idején jó szag volt,mi? Ne búsúlj...majdcsak bekérdezkedsz valamelyik barátod cégéhez...(még veszíteni se tudtok kultúremberhez méltóan)
luccy
2010. január 29. 17:34
Ez a Sándor Klára mindig ilyen hosszan fejtegeti a gondolatait? Amúgy egy dolog volt furcsa az egész írásban: egy szót se ejtett az LMP-ről!!! "A liberális szavazók szívük szerint sem ezt az MSZP-t, sem az SZDSZ-t benyelt MDF-et nem választhatják – de bármilyen borzasztó is ezt megélni, választaniuk kell. Az eszük szerint pedig csak az egyikre szavazhatnak. Csipesszel, maszkban." Az MDF gazdaságpolitikáját eleve liberálisnak ítélte, az ilyen beállítottásgú szavazókat már az EU-s választások alkalmával elszívta az MDF. Ha meg emberi jogi liberalizmusról van szó, akkor meg ott az LMP. Fura, hogy nem veszi őket számításba, tekintve, hogy az SZDSZ-t is megverték az EP-választáson....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!