Tréning cigányoknak és rendészeknek

2009. november 09. 13:54

Konfliktuskezelést oktatnak a a fővárosban.

2009. november 09. 13:54
Folytatódik a romák, rendőrök és polgárőrök részére modellprogramként indított konfliktuskezelő tréning, így még ebben a hónapban a XIII. kerület után a III. kerületben is képzést kaphatnak a helyi kisebbség tagjai és az ott szolgálatot teljesítő rendőrök – nyilatkozta Tóth Gábor vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány.
 
A tréningre olyan rendőröket és polgárőröket delegáltak, akik az adott kerületben és környezetében teljesítenek szolgálatot, és munkájuk során konfliktushelyzetekbe kerülhetnek. A romák közül pedig olyan embereket válogattak össze, akik az adott közösségen belül véleményformáló szerepet tölthetnek be, és segítségükkel oldani tudják az esetleges feszültségeket. 
 
A Rendészeti és Bűnmegelőzési Intézet nagykovácsi objektumában indított tréning, amelyen tizennégyen vettek részt, azzal a céllal indult, hogy olyan kölcsönös ismeretet szerezzenek a résztvevők, amelyekkel bármilyen konfliktushelyzetet kezelni tudnak.
 
Folytatódik a tréning a cigányok és a rendvédelmisek között (MNO, MTI) 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. november 09. 23:45
Nem árt tisztázni: a rendészek is romák? Vagy a rendőrök közt vannak romák? Vagy minden rendész és rendőr roma? Mert fő a konszenzus. Én azért veszek néhány lakatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!