13 bundameccs a magyar NB I.-ben

2009. november 20. 16:49

2009-ben kilenc országban több mint kétszáz meccset vettek meg.

2009. november 20. 16:49

13 magyarországi, első osztályú találkozó szerepel a több mint 200 mérkőzés között, amelyek érintettek az európai labdarúgás történetének eddigi legnagyobb bundabotrányában - erősítette meg a bochumi államügyészség. A hivatalos ügyészi hatóságok a rendőrséggel és az Európa Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) tartottak közös sajtótájékoztatót. Az elhangzottak szerint a fogadási megvesztegetések 9 országot érintenek, a listán Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Ausztria, Bosznia és Magyarország szerepelnek. Állítólagos megvesztegetések történtek a Bajnokok Ligája 3, és az Európa Liga 12 mérkőzésén, továbbá néhány U19-es találkozón is. Összesen több mint 200 mérkőzés kimenetelét befolyásolták, illetve igyekeztek befolyásolni.

A bochumi ügyészség és a rendőrség vezető képviselői a fogadási botrányt az európai labdarúgás eddigi legnagyobb botrányának nevezték. A gyanú szerint egy nemzetközi bűnbanda fogott össze a mérkőzések eredményeinek manipulálására, hogy a fogadásokkal csillagászati haszonra tegyenek szert. Ebből a célból 9 országban állítólag játékvezetőket, edzőket, játékosokat és klubvezetőket vesztegettek meg. A sajtóértekezleten az ügyészség és a rendőrség képviselője közölte, hogy fogadási botránynak  több mint 200 gyanúsítottja van. Az UEFA az ügy felgöngyölítése érdekében kapcsolatba kíván lépni a nemzeti labdarugó szövetségekkel.

A nyereség állítólag mintegy 10 millió euróra rúg. Az ügyészség szóvivője közölte, hogy folytatják a nyomozást, és vádemelés csakis későbbre várható. Megfigyelők attól tartanak, hogy a megvesztegetési üggyel kapcsolatban még feltáratlan részletek kerülnek nyilvánosságra, és a botrány az eddigieknél is nagyobb dimenziókat ölthet. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a futballmérkőzésekkel kapcsolatos nemzetközi fogadási botrány kapcsán.

Magyarország is érintett lehet a bundabotrányban (Sportmax)

13 bundameccs a magyar NB I.-ben (Index, MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. november 22. 14:59
"játékvezetőket, edzőket, játékosokat és klubvezetőket vesztegettek meg" Ez úgy képzelem, hogy meccs közben az edző feltűnés nélkül bekiabál: - Ne oda, most a másik kapuba..!
force
2009. november 22. 14:16
no azt! legalább a fogadók többet kaszálnak be, mivel minél többre teszi meg vki a tétet, annál biztosabb, hogy többet nyer, mint amennyi a jegy volt.
Steppenwolf
2009. november 21. 21:43
Hát, ja... Ennyi erővel a francia-ír meccset is lehetne bundázással vádolni, mert ami ott történt, az minden, csak nem fair play. Az egy dolog, hogy nem látta a partjelző, hogy vastagon lesről indult a támadás, de hogy azt sem látta senki, hogy Henry látványosan kézzel leveszi a labdát és úgy adja be... Persze, a valóság ennél sokkal prózaibb, egyszerűen bármilyen csapnivaló a francia válogatott már évek óta, nem lehet, hogy ne legyen ott valamelyik VB-n, vagy EB-n. Pláne, hogy Platini az UEFA elnöke, muszáj továbbrugdosni őket. Undorító.
luccy
2009. november 21. 21:26
Bocs, UEFA - de a lényeg ugyanaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!