Szebeni útépítők restaurálják Mátyást

2009. szeptember 15. 18:35

A magyar állam aggódik a kolozsvári Mátyás-szobor felújítása miatt.

2009. szeptember 15. 18:35
Társfinanszírozóként a magyar állam is aggódik amiatt, hogy a kolozsvári Mátyás-szobor restaurálása avatatlan kezekbe került, s ezért bele kíván szólni a felújítási munkálatokba – mondta Mezős Tamás, a magyar Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke, aki hamarosan a kincses városba látogat ebben az ügyben.

A szoborcsoport felújítását a magyar és a román kormány közösen vállalta, fele-fele arányban megosztva az anyagi és szakmai hozzájárulásokat, vállalásokat. A kolozsvári városi tanács által meghirdetett pályázatot a nagyszebeni Concefa Rt. nyerte, a legkisebb árajánlattal. Virgil Pop műemlékvédelmi szakember - aki tagja volt a pályázatokat elbíráló testületnek is - úgy véli: a Concefa Rt. a pályázata alapján nem bizonyította be, hogy tényleges tapasztalatai lennének a műemlék-restaurálás terén, mert elsősorban útépítésre szakosodott.

Félti Mátyást a magyar állam (Új Magyar Szó)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!