A Jobbik átírná a tankönyveket

2009. szeptember 01. 12:43

Kitörölné a finnugor elméletet a tankönyvekből a radikális párt.

2009. szeptember 01. 12:43
A Jobbik arra törekszik, hogy elvégezze a Habsburgok által favorizált finnugor "származáselmélet" tudományos bírálatát. A cél, hogy a legkisebbeknek szóló tankönyveket is átírják.

Az új tanév kezdetének alkalmából a párt felszólítja a tudományos és kulturális szféra képviselőit a magyarság finnugor származáselméletének régóta esedékes tudományos bírálatára, és az ehhez szükséges vitasorozat megszervezésére, valamint - ezzel párhuzamosan - a magyar kollektív emlékezetben megőrzött, több ezer éves származástudat: a Hunor-Magor örökség visszahelyezésére az őt megillető helyre, kezdve elsősorban a tankönyvekkel - olvasható a Jobbik közleményében.

A magyarság nemzetérzését és öntudatát a XIX. század végéig a szkíta-hun-avar hagyomány és folyamatosság életereje és jogalapja itatta át. Nemcsak saját mondáink, balladáink és hagyományaink, valamint korabeli írott nyelvi emlékeink és krónikásaink táplálták dúsvizű patakként az e népektől való származásunk történelmi tudatának gyökereit, de kétségtelenül így tartották számon eleinket az akkori görög, arab, örmény és német történetírók, így a környező világ népei is. Ezen éltető nemzettudat elpusztításának folyamata, több évtizedes előkészítő munka után, az 1848-49-es szabadságharc leverését követő évtizedekben gyorsult fel, akkor vált a finnugorságtól való származtatás elmélete hivatalossá, a kiegyezés után pedig szinte egy csapásra tabuvá merevedett mitológiává. Ez az irányvonal - a két világháború közötti két évtizedet leszámítva - máig sem változott, sőt, az ún. „rendszerváltás" óta a politikailag ellenérdekelt külső és belső erők befolyásának ugrásszerű emelkedésével párhuzamosan kiteljesedett - tartalmazza a kissé bonyolult nyelvezetű közlemény.

Hunor-Magort a tankönyvekbe! (Nol)


Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. szeptember 03. 14:20
Látom tudsz a sorok között olvasni. ;)
Elpet
2009. szeptember 02. 22:07
Hahaha "felszólítja a tudományos és kulturális szféra képviselőit a magyarság finnugor származáselméletének régóta esedékes tudományos bírálatára" Bírálatra felszólítani, ez óriási.
sunázó
2009. szeptember 02. 21:51
Gyerekek figyelem ezt az oldalt, de nincs stílusotok...
sunázó
2009. szeptember 02. 20:41
na tudod már? valami bukta van és selypes ödönke, te olvasol kuruc.info-t? nem hiszem, hírből hallhattad, mert, ha olvasnád, magyarul írnál, akadémiai helyesírással amilyen nyelven most próbálkozol, az lehet: talaud, nyugat hottentotta, esetleg 16 óra utáni falkland de 16 óra után elhagyták az angol cirkálók a szigeteket, így maradt számodra a jakákók nyelve, akik a sirályok hátsó fertályát tisztítják hangos csivitelés közepette, szóval neked sincs stílusod...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!