A cigányok nem kérnek az analfabéta vezetőkből

2009. szeptember 14. 13:49

A Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt lemondásra szólította fel a jelenlegi roma vezetőket.

2009. szeptember 14. 13:49
A cigányság valós politikai érdekképviseletének megteremtéséért, a jelenlegi roma politikai vezetés azonnali távozásáért tartott demonstrációt mintegy százötven ember részvételével a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt hétfőn Budapesten a Képviselői Irodaház előtt.

Szajkó Béla, a roma politikai tömörülés vezetője azt mondta: a nyolcosztályos analfabéta romapolitikai vezetés helyett roma értelmiségieknek kell vezetnie a cigányságot. Ezért azonnali távozásra szólította fel Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselőt, Farkas Flórián fideszes honatyát, a Lungo Drom elnökét és Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét. A megmozdulás szervezője szerint a jelenlegi korrupt roma politikai elit nem a cigányságot képviseli, ezért petíciót kívántak átadni Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, mint Magyarország leendő miniszterelnökének, de azt nem vette át senki. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!