Megtiltotta a rendőrség a nácifelvonulást

2009. augusztus 12. 12:32

A rendőrség megtiltott kilenc, szombatra tervezett felvonulást, köztük a Rudolf Hess halálának évfordulójára szervezett rendezvényt.

2009. augusztus 12. 12:32

A rendőrség megtiltotta kilenc, a szombatra tervezett "Béke mártírja" emlékmenet ügyében bejelentett rendezvény megtartását - közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az emlékmenetet sajtóhírek szerint Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából az NS Front elnevezésű magyar nemzetiszocialista tömörülés szervezi.

A rendőrség a közleményben azt írta, hogy "Béke mártírja" emlékmenet elnevezéssel - szerdáig - tíz, magánszemély általi bejelentés érkezett a BRFK-ra, s a főkapitányság a törvényes határidőn belül elbírálta a rendezvénytartási szándékot. Hozzátették: Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány kilenc esetben - a gyülekezési jogról szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján - megtiltotta a rendezvény megtartását (arra nem térnek ki, pontosan melyik alapján). A tizedik bejelentésről is döntött már a rendőrség, de annak tartalmáról először a bejelentőt tájékoztatják, így az egyelőre nem tudható. (mti)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
her
2009. augusztus 13. 12:10
Ha j.felvonulas lehet?Akkor ez miert nem?
Cavinton
2009. augusztus 12. 19:00
Yang, irtani: rövid i.
vizipipa
2009. augusztus 12. 18:16
Elvileg nem értem miért ünneplik Hesst nálunk, úgy a németek, mint a magyarok. Meg azt sem értem, hogy a tüntetésekről a törvény rendelkezik vagy a Gipsz Jakab (akár Sólyom, akár Bajnai, akár Szíjjártó ruhájába bújt is éppen).
Übermayer
2009. augusztus 12. 17:14
Yang: irtsuk ki a kiirtókat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!