Marosvásárhelyen tanácskoznak roma szervezetek

2009. augusztus 14. 14:01

A magyarországi romák elleni támadások miatt és az európai cigányság valós társadalmi integrációja érdekében tartanak kétnapos nemzetközi tanácskozást.

2009. augusztus 14. 14:01

Ifjabb Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője pénteken azt mondta: egy román civil szervezet azzal a céllal hívta a össze a környező országok, így Szlovákia, Románia, Lengyelország és Magyarország roma civil szervezeti vezetőit, jogvédőket, hogy kialakítsanak egy olyan közös javaslatot, amely a cigányság elleni terror, a megfélemlítés és a gyilkosságsorozat felszámolására vonatkozik.

Ifjabb Bogdán János úgy fogalmazott: üzenetértékű, hogy éppen abban a városban, Marosvásárhelyen rendezik a cigányságról szóló konferenciát, ahol 1990 márciusában a magyarellenes pogrom idején azzal a felkiáltással érkeztek meg a cigányok: „Ne féljetek, magyarok, megjöttek a cigányok!", és ez azóta szállóigévé vált. "Mára megfordult a helyzet, mi szorulunk segítségre, ezért azt várjuk, a magyarok kiáltsák: ne féljenek a cigányok, mert itt vannak a magyarok" - mondta az OCÖ szóvivője. (mti)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!