Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Bajnai: meg kell akadályozni a neonáci tüntetést

2009. augusztus 10. 11:31

Budapest és Magyarország nem lehet az újfasiszták paradicsoma, meg kell akadályozni a tervezett neonáci tüntetést - szögezte le Bajnai Gordon.

2009. augusztus 10. 11:31

A miniszterelnök az MSZP-frakció tematikus ülése után hétfőn elmondta: azt kérte az illetékes rendészeti szervektől, a magyar jog adta lehetőségek maximumát kihasználva akadályozzák meg, hogy Magyarországon újfasiszták, neonácik "grasszáljanak", hogy Magyarországot tekintsék vonzó terepnek azok, akik a "maguk ordas eszméit" teríteni szeretnék. Abban bízik, hogy a tüntetés nem jön létre, ezt "így, vagy úgy" meg fogja akadályozni, a jog kereteit betartva, a magyar közrendvédelem - fogalmazott Bajnai Gordon.

A hétfői Népszabadság számolt be arról, hogy a hungarista és neonáci szervezeteket összefogó NS Front nevű magyar nemzetiszocialista tömörülés Rudolf Hess emlékére felvonulást és koncerteket szervez augusztus 15-ére Budapesten. A nürnbergi perben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték; 1987-ben, 93 évesen halt meg a spandaui börtönben. Halálának évfordulóján a németországi neonácik egy időben rendre felvonultak a sírjánál, de ott évekkel ezelőtt betiltották a demonstrációt. (mti)

(Illusztráció: Reichminister Rudolf Hess, TOY SOLDIERS)

Antifák is jönnek Németországból a neonácik ellen (Kettős Mérce)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2009. augusztus 11. 17:38
nyilván Bajnai nem ennyire hülye, h. ilyent mondjon, csak ugye nagy a megfelelési kényszer, kinek is? Annak a 63000 SzDSz szavazónak? Ez rendőrségi ügy, a törvények megfelelőek, a nácik is felvonulhatnak, ha úgy tetszik nekik, akár Budapesten is "GRASSZÁLHATNAK" : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!