Visszaadta kitüntetését a Duna TV elnöke

2009. július 06. 07:14

Cselényi László visszaadta a Szörényi Levente által alapított Árpád-pajzs díjat, pedig tévéje is közvetítette az átadást. Morvai és Makovecz is a díjazottak listáján volt.

2009. július 06. 07:14
A közszolgálati csatorna vasárnap még összefoglalót sugárzott a Szörényi Levente által alapított díj átadásáról, de este a televízió elnöke már bizonytalan értékűnek nevezte az Árpád-pajzsot, amit többek közt Morvai Krisztina is megkapott. Az Árpád-pajzs díj ünnepélyes átadását követően Cselényi László, a Duna Televízió elnöke, a tavalyi díjazottak egyike a közszolgálati adó sajtóosztályán keresztül bejelentette, hogy visszaadja a díjat. A díjat idén kivétel nélkül közismert jobboldali, sőt radikális közszereplők kapták. Árpád-pajzsot kapott Dr. Balogh Zoltán főorvos, Czakó Gábor író, Grosics Gyula egykori válogatott focista, Lovas István újságíró, Makovecz Imre építőművész, dr. Morvai Krisztina, a Jobbik Ep-képviselője és dr. Papp Lajos szívsebész professzor.

„Minél egyoldalúbb világnézetileg egy díj, értéke annál bizonytalanabb. Anélkül, hogy szándékomban állna a javarészt általam is nagyrabecsült kitüntetőket megbántani, úgy érzem, kilógok a sorból. Vagy úgy is mondhatnám: érdemtelennek tartom magam az Árpád pajzs birtoklására, ezért azt köszönettel visszajuttatom az alapítványnak" - közölte Cselényi László, aki szerint a politika túlságosan átszínezte és egyoldalúvá tette a díjat. A Szörényi Levente által alapított Holdvilág Alapítvány szombaton adta át a 2007-ben létrehozott Árpád-pajzs díjat, melyet a szervezet azoknak ítél oda, akik véleményük szerint „munkásságukkal és életvitelükkel, nemzetünkhöz való fennhéjázás nélküli ragaszkodásukkal arra érdemessé váltak".

Visszaadta díját Cselényi (Index)

A Duna TV elnöke - érzése szerint - kilóg a sorból (Vastagbőr)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2009. július 06. 14:43
bbjnick probaljuk meg.(:
dé208
2009. július 06. 13:52
Egyszerű bunkóság, bár A második ciklusát kezdő Cselényi László bruttó 2,35 millió forintos havi fizetést vihet haza. Ennek összegét nemrég emelte fel 300 ezerrel az adó tulajdonosa, a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma. ennyiért lehet én is az lennék. Miafaszért kell egy köztisztviselőnek ekkora fizetést adni ?
tevevanegypupu
2009. július 06. 12:35
bbjnick na jo, Sara Sandor utan ugyebar nehez..Viszont ezek a delelotti kivansagmusorok es a delutani allando ismetlesek kicsit kikeszitik az embert.Ennyire nincs penzuk vagy ennyire nincs otletuk azt nem tudni. Meg szerencse, hogy keznel vannak a Cselenyi keszitette riportfilmek, dokumentumok..(:
kamasuka
2009. július 06. 11:48
"Nem lehetett konnyu dontes, mert a masik oldalon ezt majd nyilvan felrojak neki." Elvek, elvek, elvek! Olyan ez, mint a dec. 5-ös népszavazás: ott is sok erdélyi magyar, aki politikailag a "helyén volt" is az igen ellen agitált. Azóta meg sehol sincsenek, és jól kicsesztek velük, eldobták, lejáratták őket. Nem szabad feladni az elveinket, különben kapcarongy lesz belőlünk! Kincs, ha az ember jól tud aludni. Mondjuk Cselényi egy hülye. Max. mi történik vele? Szeptemberben kirúgják, és ezért "mártír" lesz jobb oldalon, persze közben végkielégítik. Viszont jövő évtől még évekig visszakerülhetett volna a posztjára. De nem. Ő hülye. Elébe megy a semminek. http://www.solarnavigator.net/media/media_images/puppet_step_children_wicked_traps_blackmail_false_accusations.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!