Gombnyomásos négyes metró

2009. július 28. 14:38

Gombnyomásra indulnak majd a 4-es metró szerelvényei, az új rendszer sokkal jobban alkalmazkodik a forgalmi változásokhoz.

2009. július 28. 14:38

A 4-es metró vonalán automatizált szerelvények járnak majd, így a vonatokat gombnyomásra tudják indítani, vezető nélkül - mondta Klados Gusztáv a DBR Metró Projekt Igazgatóság projektigazgatója kedden.

A Siemens által kifejlesztett vonatbefolyásoló programnak több előnye is van, például az automatizált rendszer sokkal jobban alkalmazkodik a forgalmi változásokhoz, így a jelenleg akár több órán át tartó átszervezést egyetlen gombnyomással meg lehet oldani a jövőben. A BKV-nak pedig a 4-es vonalán nem kell vezetőket alkalmaznia a szerelvények mozgatásához. Szükség esetén azonban - egy vezérlőpult segítségével - megoldható, hogy az automatikát "leváltsa" egy BKV-alkalmazott. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!