Kifulladt a „Willkommenskultur”: egyre több nyugati országnak van elege a migrációból

2024. május 02. 08:17

Indul a brit kitoloncolás Ruandába, Írországban sátortábort számolnak fel.

2024. május 02. 08:17
null

Nyitókép: Nagy-Britanniába készülő migránsok Calaisban
Forrás: Julien Mattia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Több évnyi előkészület után elkezdődik az illegális migránsok kitoloncolása Nagy-Britanniában a közép-afrikai Ruandába. Az ellenzék és jogvédők által vitatott döntés értelmében egy Ruandával kötött megállapodás nyomán repülőkkel fogják szállítani a kitoloncoltakat Afrikába.

A brit belügyminisztérium szerint „Ruanda új, sikeres életvitel kialakításának esélyét kínálja” a menedékkérőknek,

 szállással, oktatással, szakképzéssel és álláslehetőségekkel.

London szerint Ruanda eddigi letelepítési gyakorlata is sikeres: az ország több mint 135 ezer menekültnek nyújt otthont, és készen áll további több ezer olyan menedékkérő befogadására, akik nem maradhatnak Nagy-Britanniában – írja az Index.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint eközben növekszik a frusztráltság Írországban is a bevándorlókkal kapcsolatban. Dublinban egy kétszáz sátorból álló illegális migránstábort számoltak fel. A tábor lakóit Dublintól délre telepítik át egy olyan létesítménybe, ahol lesz számukra zuhanyzó, élelmiszer és közbiztonság.

Ennek kapcsán Simon Harris ír miniszterelnök kijelentette: 

„Nem olyan országban élünk, ahol csak úgy engednék hevenyészett nyomortanyák kialakulását”.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrushkaa
2024. május 13. 01:46
Jó reggelt, ostoba, fhasz politikusok...Csak az a baj, hogy már túl későn ébrednek.
Lajoss
2024. május 12. 20:37
Orbanisztán biztonságban van, tőlünk menekül mindenki...😉
orokkuruc-2
2024. május 02. 10:19
Performan 2024. május 02. 08:46 Mert nem az a humánus eljárás, hogy a menedékkérő otthon, vagy a lakhelyéhez legközelebbi konzulátuson nyújtsa be a menedékkérelmét, ahogy a magyar hatóság mondja. Á, az náci, sőt fasiszta. .. érdekes, milyen kevesen jutnak el idáig a probléma kapcsán. Az a helyzet, hogy jó előre meg lett ez szervezve. A fogadóországok a feléjük benyújtandó vízumkérelmeket a A VFS Global céggel kezeltetik. Ez gyakorlatilag teljesen ellehetetleníti a vízumszerzést, még a személyes találkozóra sincs esély. Nos, ezért az illegális gyalogtúra az EU-n át.
makapaka2
2024. május 02. 10:09
Már nem sokat tehetnek! Meg kell előzni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!