Kalifátust és saríát akartak a németországi muszlim tüntetők, elképesztőt nyilatkozott egy NGO

2024. május 01. 10:16

Kalifátus létrehozását is követelték szombaton azon a hamburgi tüntetésen, amelyen ezren vettek részt. Olaf Scholz német kancellár szerint „következményekkel” kell számolni.

2024. május 01. 10:16

Nyitókép: YouTube

Több mint ezer ember tüntetett Hamburgban szombaton, egyesek a saría bevezetését és a kalifátus létrehozását követelő plakátokat tartottak a kezükben – írja az Euronews.

A tüntetés a Muszlim Interaktív csoporthoz köthető, amelyet a német belföldi hírszerző szolgálatok szélsőséges szervezetnek minősítenek.

Olaf Scholz kancellár a montenegrói miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: „Teljesen világos, hogy minden iszlamista tevékenységgel szemben fel kell lépni.” Hozzátette, hogy minden bűncselekmény ügyében nyomoznak.

Nancy Faeser német belügyminiszter az X-en azt írta, hogy 

aki kalifátust akar, az rossz helyen jár Németországban”.

A tiltakozásra apropója az, hogy a német kormányt bírálatok érik amiatt, hogy úgymond nem védi megfelelően a muszlimokat a diszkriminációtól: a Human Rights Watch szerint Németországban nincs használható definíció a muszlimellenes rasszizmusra.

„A német kormány mulasztásai azzal kezdődnek, hogy nem érti, hogy a muszlimok rasszizmust tapasztalnak, és nem egyszerűen hitből fakadó ellenségeskedést” – mondta Almaz Teffera, a civil szervezet kutatója.

2023 szeptember végéig a kormány előzetes gyűlöletbűncselekmény-statisztikája 686 „iszlámellenes” bűncselekményt számolt össze, ami meghaladja a 2022-es év egészében regisztrált 610-et. 

A Muszlim Interaktív vezetője, Joe Adade Boateng szerint Németországnak szüksége van egy „igaz kalifátusra”. A csoport korábban szervezett már 3500 fős tüntetést is. A TikTokon 24 ezer követője van – írja a New York Post.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz Pitykéz
2024. május 11. 06:17
scholz szerint következményekkel kell számolni …!??? milyen következményekkel?? Németeknek meg kell hunyaszkodni és felvenni a muszlim vallást vagy mi a terved?
Szvv
2024. május 04. 06:27
Huzzanak haza a picsaba! Mi a faszt kovetelozik a “vendeg”?!
bszakonyi
2024. május 01. 17:48
Bizony lesz következmény ! Olafot és a többi buzit nyakig beássák a földbe és repülnek a fejek. Lesz ajvékolás meg fogak csikorgatása. És csak azt kapják amiért nagyon megdolgoztak !!!
kisstomi-2
2024. május 01. 17:28
Maximum egy generáció /25-30 év/ és meg lesz a kalifátus, de megnézve a jelenlegi politikai "elit" ténykedését Germanisztánban, lehet, hogy sokkal előbb !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!