„Hogy nem sül le a bőr a pofájukról?!” – így fogadták a lengyelek az ukránok legújabb ötletét

2024. május 01. 08:59

Az utca emberét kérdeztük Lengyelországban, mi a véleményük arról, hogy Ukrajna lengyel légvédelemmel biztosítaná nyugati légterét. Íme.

2024. május 01. 08:59
null
Forisek Ádám
Forisek Ádám

A napokban jelent meg az ukrán sajtóban egy olyan hír, miszerint Ukrajna a lengyel légvédelemmel biztosítaná nyugati légterének biztonságát. Erről Ilja Jevlas, az ukrán légvédelem szóvivője beszélt, aki szerint már diplomáciai szinten is felvetődött a téma a két ország között. 

A hír már csak azért is meglepő, mert ezzel Ukrajna gyakorlatilag azt mondja, hogy a harcok egy részét kiszervezné Lengyelországnak, kvázi belehúzva őt a konfliktusba. Jevlas maga is ezen logika mentén magyarázta az ötletet, hiszen így Ukrajna nyugati légterét Lengyelország védhetné, míg Kijev a fronton történő orosz bombázásokra koncentrálhatna. 

Hát elmehetnek a k*rva anyjukba”

– kezdte reakcióját lapunknak Gosia, a huszonéves egyetemista lány, aki jelenleg pszichológiát tanul a varsói egyetemen. Leszögezi: Ukrajna támogatása teljesen nyilvánvaló, hisz Oroszország viselkedik agresszorként a háborúban, de azért ez a jelenlegi ötlet már teljesen más tészta:

nyújtjuk a kisujjunkat, és az egész karunk kell nekik.”

Ezt is ajánljuk a témában

Hasonlóképpen vélekedik egy másik megszólaló, Jarek, aki baristaként dolgozik. 

Nem értem, hogy nem sül le a bőr a pofájukról”

– szögezte le. Hasonlóképpen az első megszólalóhoz, ő is Ukrajna pártján áll, viszont nagyon nem tetszik neki az a trend, ahogy az ukránok „egyre pofátlanabb” kéréseket közvetítenek szövetségeseik felé. Ő meglehetősen pesszimistán látja a helyzetet, nem igazán látja át azt, hogy Ukrajna miképpen tudna jól kijönni a háborúból, legyen szó akármekkora támogatásokról. 

A harmadik megszólaló, Tomasz is úgy véli, hogy az ukránok egyre többet és többet követelnek, és illendő lenne picit helyükre tenni őket. 

Mi már így is rengeteget segítünk, és erre mit látok? Itt lébecol nálunk több ezer ukrán, és a múltkor is balhézni kezdtek”

– fogalmazott, visszhangozva a lengyel védelmi miniszter szavait, aki szerint „elég dühítő látni a kávézókban ücsörgő ukránokat”, míg Lengyelország Kijevet támogatja a harcokban.

Ezt is ajánljuk a témában

Kérdésünkre, hogy milyen balhéra gondol, Tomasz pontosít: arra gondol, amikor a hadköteles korú ukrán férfiak a napokban megrohamozták a varsói útlevélközpontot. Erre azután került sor, hogy az ukrán külügy bejelentette: határozatlan ideig beszüntetik a konzuli szolgáltatások a 18 és 60 év közötti ukrán férfiaknak, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy útleveleiket csak Ukrajnában tudják majd megújíttatni – ezzel óhatatlanul belesétálva a kényszersorozásba. Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor érhet véget a háború, semmit nem szólt, csak megvonta a vállát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. május 01. 16:02 Szerkesztve
fideath-7csapláros 2024. május 01. 13:16 ..."Hogy ki ágyazódott be? Pontosan hány multicég, gyár, üzem, külföldi nagyvállalat jött ide a Geci ámokfutása óta? Több száz? Több ezer?"... ISMÉTLEM: Ne tégy úgy, mintha MÉG MINDIG a rendszerváltás utáni NULLÁN lennénk! IGEN? ez a pénz MÉG MINDIG nem volt elég, a nálunk BEÁGYAZÓDOTT külföldi kivásárlásába. - Ez a RENDSZERVÁLTÁS utáni (ha fölfogtad a szó jelentését egyáltalán, te húgyagyú nyeretlen 2 éves), azaz az 1989 -1990 óta (érted?) azaz 34-35 éven át elprivatizált, lenullázott termeléseink HELYÉBE lépő, vagy azt ÁTVETT, KIVÁSÁRLÓ és saját márkára igazító (pl. hogy a saját mosógépébe, hogy ne ugráljon, egy baszott nagy betontömböt rakó) KÜLFÖLDIT jelent ! Neked az időszámítás sem Krisztus születésétől, hanem a legecizett hatalomra kerülésétől számít, 2010-től, vagy pedig egy diszlexiás, képolvasós faszkalap vagy, akit nem gyógyítottak mentálisan és beszédtechnikailag, amolyan Karácsony féle korcs.
alenka
2024. május 01. 14:22
A lengyel emberek java is tudja, hogy Putin nem agresszor és azt is, hogy az ukránok fasiszták, a legfőbb céljuk a világháború ...a történelem tisztítja önmagát, a gonosz mindig döglődik...most is, ikkiiiiukliii ( ukrajna) már szinte NET...
orrban
2024. május 01. 14:03
A tolvaj ciganyparaziták azért tovább lánchídaznak :DDD A júniusi MNB-centenárium helyett jövő februárra fejezi be Matolcsy fiának barátja a másfélszeresére drágult jegybankszékház-felújítást Azt decemberben elismerték, hogy a tervezett 54 milliárd forint másfélszeresét adják oda Somlai Bálint cégének. Most azt is megtudtuk, hogy Matolcsy Ádám barátja a korábban az MNB által bejelentett június helyett év végéig dolgozik a felújításon.
orrban
2024. május 01. 14:01
A hugyagyú nácik most nem a kommentelő bugris trollokra hivatkozik hanem az utca emberére, bravó ciganyzoknik csak így tovább:DDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!