Donald Tusk halálos fenyegetéseket kapott, megerősítik a védelmét

2024. május 16. 18:48

„A szlovákok tegnap megmutatták, mit kell csinálnunk Donald Tuskkal” – írta valaki álnéven.

2024. május 16. 18:48

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

Donald Tusk lengyel miniszterelnök közzétette csütörtökön egy olyan közösségi médiás poszt másolatát, amely őt fenyegeti, miközben a szlovák hivatali kollégája, Robert Fico elleni merényletre utal. „A szlovákok tegnap megmutatták, mit kell csinálnunk Donald Tuskkal, ha ellehetetleníti a CPK-t” – írta valaki álnéven. Az újraközlés alatt Tusk megjegyezte, hogy az előző napi merénylet után sok hasonló posztot lehetett látni.

A CPK az a nemzetközi óriásrepülőtér, amelyet az előző kormány stratégiai beruházásként vett tervbe Varsó és Lódz város között, de ennek megvalósítását Tusk kormánya egyelőre nem hagyta jóvá.

A kormányfő bejegyzésére reagálva Adrian Zandberg, a Tusk vezette Polgári Platform (PO) egyik koalíciós partnerének, az Új Baloldalnak az egyik képviselője bírálta a PO-t is egy EP-választási kampányfilmje miatt. „A ti kampányfilmjeitekben is halálfejek” vannak – írta Zandberg. A filmben a PO „Oroszország legnagyobb lengyelországi sikerének” nevezi a legnagyobb ellenzéki erőt, a Jog és Igazságosság (PiS) pártot. A videóban szó van a PiS 2015-ös „törvénytelen győzelméről”, „a fehérorosz és orosz titkosszolgálatok növekvő befolyásáról”, valamint a lengyel hadsereg korszerűsítését célzó beruházások PiS általi állítólagos leállításáról is. A film végén a PiS logója Oroszország címerévé alakul át.

A PO videóját Robert Biedron, az Új Baloldal társelnöke is bírálta az X-en. „Ez olaj a tűzre – különösen néhány órával a szlovák miniszterelnökkel szembeni merénylet után – , és nem old meg semmit Lengyelországban” –olvasható Biedron bejegyzésében.

(MTI)

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­k­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­e­­­x­i­ ­p­­u­­n­­c­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Tommaso
2024. május 16. 21:34
valerian-0, ha nem lennél annyira buta, hogy az agyrák is éhenhalna a fejedben, akkor rájönnél, hogy a Fico elleni merénylõ CSAK JOBBOLDALI lehetett. Ugyanis Szlovákia nagymértékben polarizálódott. Értem és hogy nem érted ezt a kifejezést sem, hiszen KÜLFÖLDIÜL VAN. Annyit tesz, hogy nagyon szétszakadtak JOBBOLDALRA és BALOLDALRA. És mivel Fico BALOLDALI, .... ha lenne egy csepp logikád, be tudnád fejezni a mondatot. De neked sem logikád, sem tényismereted, sem érveid, sem agyad nincs. Ez van!
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. május 16. 21:29
"bástya elvtársat már meg sem akarják ölni, hát én már szart érek?"
Tommaso
2024. május 16. 21:28
A JOBBOLDALI ERŐSZAK TÁMADÁSBA LENDÜLT. Már két V-4-es országban is. a TEK-nek kiemelten kellene védeni a baloldali MAGYART, DOBREVET, és DONÁTHOT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!