Orbánék tehetnek mindenről – így majálisozott a baloldal a Városligetben

2024. május 01. 17:27

Dobrev Klára azért odaszólt Magyar Péternek is.

2024. május 01. 17:27

Nyitókép: Dobrev Klára a majálison (Dobrev Klára/ Facebook)

20 éve Európában címmel rendezett közös városligeti majálist a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd. A rendezvényen, amelytől nem messze akciózott a Fidelitas, a kerekasztal-beszélgetések mellett minden pártból felszólalt valaki, így Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Komjáthi Imre is.

A szokásos, unalomig ismert jelszavakon és szólamokon kívül azonban nem sok újat hallhatott a tűző napsütésben sörpadokon üldögélő pár száz érdeklődő,

a Telex beszámolója szerint például az eseményről nem is lehetett eldönteni, hogy a jelenben játszódik vagy a 2014-es kampányban, vagy nem-e playbackről játsszák le a beszédeket. 

Dobrev Klára sokadszorra is megígérte, hogy elzavarják a kormányt, ugyanakkor 

nem mulasztott el odaszólni a DK-val egyre komolyabb konfliktusba keveredő Magyar Péternek, mondván, hogy mindenki, aki az ellenzék megosztására törekszik, Orbán Viktor malmára hajtja a vizet. 

A DK árnyékminiszterelnöke hosszan ecsetelte, hogy az uniós csatlakozásunk óta a régió minden országa lehagyott minket és hiába érkezett hazánkba soha nem látott uniós pénzeső, semmi nem lett jobb, mert Orbán Viktor ellopta a pénzt. 
Dobrev szerint a kormány a Munka Törvénykönyvével kiszolgáltatta a magyar munkavállalókat és ha valaki ki meri nyitni a száját, akkor hoznak helyette tíz fülöp-szigeteki vendégmunkást, akik fele annyi pénzért fognak dolgozni. „Fogd be a szádat magyar dolgozó, mert különben kirúgunk!” – szerinte ezt üzeni Orbán Viktor kormánya, de ők ezt nem fogják hagyni. 

A Dobrev után felszólaló, jóval kisebb érdeklődést kiváltó Karácsony Gergely, a három párt közös főpolgármester-jelöltje parazita államról beszélt, amely elszipkázza az uniós forrásokat, amelyek fideszes vállalkozóknál landolnak. Pedig szerinte a forrásokat sokkal jobban fel tudják használni az önkormányzatok, mint a kormány. Bár a főpolgármester egy kicsit az Uniónak is odaszúrt, mondván, hogy inkább az elitet képviseli, nem az embereket. 

Karácsony szerint 

június 9-én többek között a mini-Dubaj beruházásról is döntenek a választók, amely fejlesztést ők mindenáron meg akarják akadályozni.

Az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre nosztalgiázással kezdte felszólalását, felidézve, hogy amikor ő felnőtt, még nagybetűvel írták a kohászt, a bányászt és a tanárt. Akkor még tisztelték a munkásokat, ma már azonban szó sincs ilyesmiről. Komjáthi idézett egy statisztikát, miszerint az elmúlt években rengeteg munkahelyi baleset történt, amelyből 62 volt halálos. Egy ilyen helyzeten csak egy baloldali kormány tudna változtatni, nem pedig egy olyan, mint a jelenlegi, amely meghajlítja a gerincet és félelemben tartja az országot. 

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nnjohn
2024. május 02. 10:52
És a kibebaxott 4. Ciklus után sem képes tanulni és okulni ez a gyurcsányi bagázs: Az O1G-ben megrekedt semmitmondásuk, Králika halottfeltámasztó rikácsolása és hozzá az időelcsúszásos terjegetése valóban okkal hozta ki Magyar Petiből a kritikát....
petya-806
2024. május 01. 22:17
- Hogyan veszett el a kockafejű, herpeszes Ödönke a majálison? - Meglátta Dobrev Klárát, és megállt a fejlődésben. A többiek viszont mentek tovább, és otthagyták ezt a szerencsétlent.
Sulammit
2024. május 01. 21:47
A déká árnyékszék miniszterelnöke, hosszan, - ecsetelte. Aranyere van?
Krupp Skya
2024. május 01. 21:10
Dobrev Klára: Büszke vagyok nagyapámra, hogy földet osztott a 301-es parcellában, többek között Rajk Lászlónak, Nagy Imrének, Maléter Pálnak. ezek már a Menyországban Pi Pálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!