A szóda és a bor külön-külön és együtt is jó. Vannak azonban, akik gasztronómiai gyilkosságnak gondolják a fröccsöt.
„Hadat üzent a fröccsnek és a fröccsfogyasztás állami támogatásának az Egyenlítő TV. (...) A poszt szerzője nincs tisztában a fröccs hazai történetével és kulturális kontextusával, másrészt olyan égbekiáltó hülyeségeket ír le, miszerint »a fröccsöt nyugaton kiöntik«. Először is, jó lenne tisztázni, mit ért »nyugaton«, mert például Németországban, ami tőlünk nyugatra van, egészen szép kis hagyománya van a bor és a szénsavas ásványvíz vagy a szódavíz keverésének, ezt úgy hívják: Weinschorle, és nemcsak a külvárosi kocsmákban, hanem bizony a jobb éttermekben is szerepel az itallapon. (Ahogy nálunk sem lepődnek meg a pincérek, ha a bort nem »tisztán« kérjük.) (...)