Rajcsányi Gellért

Faces from Facebook
2012. november 13. 06:56
A real people's movement or just a virtual Facebook page? Leaders of the new opposition or just a bunch of political amateurs? The Milla movement is a new phenomenon on the Hungarian political scene, but some have doubts about what they and the Together 2014 coalition can really achieve in the coming years.
2
2012. november 5. 08:11
A number of exciting and progressive ideas are presented by a newly launched Hungarian Roma blog, the Cool Romani. Rising above the tension between Roma and Non-Roma societies, the blog presents positive examples of how society is served by promoting diversity and cooperation.
2012. október 22. 17:33
Gordon Bajnai's return to politics comes as no suprise. Nor should it surprise that the left-liberal opposition to Viktor Orbán's government remains so fragmented that it is incapable of taking any steps together in the same direction. Cooperation among the opposition will prove difficult.
2012. október 12. 10:30
More than a decade into the 21st century, Admiral Miklós Horthy's legacy is still a matter of hot political debate in Hungary. While not surprising, it has become somewhat tragicomic. Horthy is a part of our history. We have certainly had better leaders than Horthy. But we have also had worse. Could sober minds find some less-controversial and more acceptable historical figures to honor?
1
2012. október 4. 09:45
The Movement for a Better Hungary, or Jobbik as it is known in Hungarian, a surprisingly strong, radical right-wing party, seemingly came from nowhere. The media howled in 2009 and 2010, when, after years of Hungarian politics without radicals, Jobbik won 14 percent of the vote in the Hungarian elections for the European parliament and 16 percent of the vote in the elections for the Hungarian parliament. What is Jobbik? Did it really come from nowhere? Or is it just a new version of an old political tradition?
3
2012. szeptember 21. 07:40
My father, who lives in the countryside, recently said that he has noticed a conspicuous change in Budapest over the last few years. No, it is not the cleanliness of the streets, which are just as dirty as ever. It is not the hectic metropolitan life, which has not slowed down. It is the number of bicyclists, which has grown steadily over the last several years. It has changed the urban landscape of Budapest, and the city will never be the same. The cyclists have invaded the concrete jungle thanks to many efforts, but especially to the Critical Mass movement. Now the movement has bid farewell. Can they claim victory?
2012. szeptember 18. 13:13
Only complex reintegration programmes and the consistent implementation of the national social inclusion strategy can address the complex problems arising from Roma settlements, says Lívia Járóka, Hungarian Member of the European Parliament. We asked Járóka, the first Roma MEP from Central Europe and a member of the governing conservative Fidesz party, about the Roma situation in Hungary and in Europe.
2012. szeptember 13. 09:38
Közel száz évnek kellett eltelnie, de a magyar avantgárd zászlóshajója, a Nyolcak művészete újra bemutatkozik Nyugaton: az első lépcsőfok Bécs, ahol a Kunstforum ad helyet Berény Róbert és társai ma is felkavaró, színpompás kiállításának.
1
2012. szeptember 12. 12:20
Közhely, de igaz, hogy a nyugati kultúrkörben a zsidóság jellemzően balra húz politikailag – de miért alakult ez így? A történelmi folyamatokról Kovács András szociológus tartott előadást a „Megélni, megvallani – a párbeszéd fóruma” című konferencián Budapesten, amelyet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szervezett.
14
2011. március 18. 12:19
Pár kilométerre a Csendes-óceántól, 40 kilométerre a megsérült atomerőműtől él Ikematsu-Papp Gabriella, aki kilencedik emeleti lakásukban élte át az egymást követő vészhelyzeteket. A magyar fiatalasszony szemtanúként beszél a Mandinernek az átélt eseményekről, az aktuális helyzetről és a rendíthetetlen nyugalommal bíró, a természettel harmóniában élő, egymást segítő japánokról.
1
2011. február 24. 18:07
Ott volt a tüntetéseken, ott volt az Egyiptomi Múzeum civil védelménél, ott volt a Tahrir téren Mubarak lemondásakor: egy Egyiptomban élő magyar lány, Veres Klára adott interjút a Mandinernek a Nílus-parti ország mindennapjairól, a társadalmi feszültségekről, a forradalom eseményeiről és az egyiptomiak jövőbeli várakozásairól. Szerinte az emberek a demokráciára, és nem a radikális iszlamizmusra vágynak.
13
2010. november 29. 15:29
Ha pozitív az önképünk, akkor lesz pozitív a megítélésünk is - nyilatkozta a Mandinernek Hatos Pál történész, akit a nyáron neveztek ki a Balassi Intézet új igazgatójává. Hatos Pállal a klebelsbergi kultúrdiplomácia örökségéről, Magyarország kívülről és belülről is torzult országképéről, a kormányzat és mindannyiunk felelősségéről beszélgettünk.
9
2010. október 8. 11:47
Érdemes és hasznos lenne-e vajon Budapesten is felépíteni egy Múzeumi Negyedet, vagyis egy olyan városrészt, ahol több kiállítási intézményt lehetne koncentrálni? És ha igen, akkor erre tényleg a Nyugati pályaudvar mai sínrengetege a legalkalmasabb helyszín? Erről tartottak kerekasztal-beszélgetést a Szépművészeti Múzeumban a MúzeumCafé folyóirat szervezésében.
7
2010. szeptember 30. 11:34
Az Európai Néppárt sokszínűségéről és a jobboldali-konzervatív szövetség értékeiről beszélt lapunknak Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője. A francia politikus az European Ideas Network szervezésében lezajlott nemzetközi konferencián vett részt Budapesten.
2
2010. szeptember 22. 13:40
Mit érdemel az az intézmény, jelen esetben az állam, amelynek fogalma sincs, mekkora a vagyona valójában? Vajon hányan használták ki az infóhiányt?
1
2010. augusztus 23. 16:00
A legszebb magyar nők a Felvidéken vannak, a legkeményebb legények pedig Székelyföldön. Most mind összejöttek a Vidámparkba ismerkedni egymással.
13
2010. augusztus 18. 09:48
Erős bástya esne el a monarchisták várában, ha Ausztráliában kikiáltanák a köztársaságot. Ezek a balos felforgatók már megint a királyságra törnek.
5
2010. július 30. 17:16
Négyes metró és botrány? Meglep még valakit? A hamarosan véget érő Demszky-korszak velünk élő mementója lesz egyszer a méregdrága és fölösleges metró.
2

összesen: 238 db | 18 db/oldal

első vissza 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 következő utolsó