Ez ám a világszám: Nádas Bence és Tótka Sándor csodát tett az elbukott négyes másnapján!

2024. augusztus 09. 13:41

Nádas Bence és Tótka Sándor is ezüstérmet szerzett az olimpián!

2024. augusztus 09. 13:41
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

Számos csodás magyar siker (aranyérem) született már a férfi kajakpárosok versenyében, 2012-ben Dombi Rudolf és Kökény Roland győzött - még ezer méteren. 2016-ot felejtsük el, 2021-ben Nádas Bence és Kopasz Bálint kevés közös edzéssel a negyedik lett. Nádas ezúttal barátjával, korábbi párostársával, a három éve 200 egyesben olimpiai bajnoki címet szerzett Tótkával vette célba az olimpiai dobogót. 

Egyik fő ellenfelük a kétezer egyes menő, Kopasz Bálint és Varga Ádám lehetett volna, ám ők az elődöntőben elvéreztek, igazából rákészültek a szombati közös éremszerzésre - már külön hajóban, ahogy Japánban tették (Kopasz arany-, Varga ezüstérmes volt). Maradt persze bombaerős rivális Tótkáéknak, hét is!

Ám hiába a spanyolok, a portugálok vagy a Lucz Dóra férjével induló németek, a magyar fiúk, férfiak felvették a kesztyűt és a tempót. Féltávnál a harmadikok voltak, s tudtak menni még erősebben. 

Nüanszokon múlt a befutó, a másik német egység (Schopf, Lemke) legyőzhetetlennek bizonyult, öldöklő küzdelemben Nádas Bence és Tótka Sándor ezüstérmes lett. Fantasztikus futam és siker!

14 századmásodperccel sikerült megelőzniük a rendkívül gyors ausztrálokat, 23-mal a spanyolokat.

Óriási fegyvertény Nádas Bencétől és Tótka Sándortól, hogy ebben a mezőnyben ezüstérmesek lettek
Fotó: printscreen/IOC

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. augusztus 09. 19:04
Nagy menet volt! Gratulálok!
genusnexxt
2024. augusztus 09. 15:42
Istenem, micsoda nap! Csak kapkodjuk a fejünket, egyik dobogós helyezés a másik után. Az egész ország büszke rátok fiúk, lányok! A hab a tortán egy nyertes magyar polómeccs lenne a mai napa:) Hajrá magyarok! #pedofidesz #csicskaorban
Király Kávéház
2024. augusztus 09. 15:17
Gratulálok a Magyar sikerekhez. Én amúgy csak azt nem értem hogy láthatóan tiszta vízű volt ez a nagy tó, ahol a kajak-kenut rendezték. miért nem lehetett a nyíltvízi úszást is itt megrendezni ?
letsgobrandon-2
2024. augusztus 09. 14:57
egésszen jól néz ki az éremtáblázat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!