Félelmetes fejlődés: átlépte az álomhatárt a BL-rekordgyőztes!

2024. július 24. 19:39

A Real Madrid elképesztőt produkált a pénzügyi területen is.

2024. július 24. 19:39
REAL MADRID
Vámos Tamás

Nyitókép: Madridi csendélet a 15. BL-győzelem után Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

***

A királyi gárda a pályán kívül is történelmet írt a legutóbbi szezonban, mivel átlépte az egymilliárd eurós bevételi álomhatárt, és így nem csak a pályán, hanem gazdasági szempontból is a világ legjelentősebb klubja lett. Ismert: Carlo Ancelotti legénysége az elmúlt szezonban első helyen végzett az La Ligában, megnyerte a Bajnokok Ligáját (immár 15. alkalommal).

A pályán elért sikerekhez elengedhetetlen, hogy megfelelő anyagi háttér is egy klub rendelkezésére álljon. Ebből a szempontból a Real Madrid 2024-ben átlépett egy mérföldkövet: túlszárnyalta az egymilliárd eurós bevételt (egészen pontosan 1,073 milliárd euró folyt be a kasszába), amely az előző szezonhoz képest 27 százalékos növekedést jelent. 

Az elemzők megállapították: a Blancók a 2018/19-es szezontól évente átlagosan 10 százalékkal növelik a bevételüket,

amelyek legnagyobb részét a marketingjogok, a televíziós jogdíjak, illetve a csúcstechnológiás stadion, a Santiago Bernabéu adja. Köztudott, a létesítményben nemcsak futballmérkőzéseket rendeznek, hanem koncerteknek is helyt ad, sőt esküvők helyszínéül is szolgál!

Kylian MBAPPÉ
Az Mbappé-mez már a szerződés megkötése első napjától hatalmas ereklye lett! Fotó: AFP

Mindehhez csupán még egy adalék: miután az Európa-bajnokságot követően megtörtént a nyár csúcsigazolása (Kylian Mbappé öt évre írt alá a Real Madridhoz), 

már az első nap csúcsot döntött a francia támadó 9-es számú mezéből befolyó bevétel:

 nemcsak a hivatalos ajándékboltban, hanem világszerte, az online felületeken is megindult a roham, amely végén az első nap 1 millió eurós bevételt könyvelhetett el a klub gazdasági vezetője...  

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. július 24. 21:58
varsz..
hernadvolgyi-2
2024. július 24. 21:39
"Eladó az egész világ. Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király."
Akitlosz
2024. július 24. 20:15
Egyetértek az elsőnek szólóval.
blanconegro
2024. július 24. 20:12
Undorító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!