Mutatjuk, mely csapatok lehetnek a Fradi ellenfelei a BL-selejtezőben!

2024. június 04. 12:40

Lehet, hogy a feröeri Kí elleni tavalyi kudarcért is revansot vehetnek a zöld-fehérek.

2024. június 04. 12:40
A Ferencvárosi Torna club címere

Nyitókép: Fradi.hu

Ahogy hétfőn megírtuk, a Real Madrid Bajnokok Ligája-győzelmének köszönhetően a Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata a második körben kezdi a BL-selejtezőket, és három párharc megnyerésével kerülhet a legrangosabb európai kupa főtáblájára. A BL-selejtező második körének sorsolása június 19-én lesz, itt egy ellenfélpárt kap az FTC (kivéve, ha a lengyel bajnok Jagielloniával kerül össze), és az első forduló végén, azaz július 17-én derül ki, melyikük jut tovább. A Fradi szurkolói oldala, az Üllői út 129 összegyűjtötte, kik lehetnek a zöld-fehérek ellenfelei a selejtezőkörben.

 A második – a Fradi szempontjából első – körben az alábbi együttesekkel kerülhet össze a Ferencváros:

  • Kiemeltek: Ballkani, Borac Banja Luka, FCSB, Flora Tallin, Jagiellonia Bialystok, Klaksvík, Lincoln Red Imps, Petrocub, Pjunik, RFS, Shamrock Rovers, The New Saints 
  • Nem kiemeltek: Celje, Decic, Differdange, Dinamo Batumi, Dinamo Minszk, Egnatia, Hamrun Spartans, Larne, Ordabaszi, Panevezys, Struga, Santa Coloma, Vikingur Reykjavík, Virtus 

Ezek szerint előfordulhat, hogy a Ferencváros lehetőséget kap, hogy revansot vegyen a feröeri Kí Klaksvík csapatán a tavalyi selejtezőben elszenvedett vereségért. 

A második kör első mérkőzését július 23-24-én, a visszavágót 30-31-én rendezik. A bajnokság első fordulóját pedig július 27-28-án, a két találkozó közt rendezi az MLSZ az NB I-es versenynaptár szerint.

A harmadik kört az első és a második kör közt, július 22-én sorsolják, azaz itt is egy ellenfélpárt kap majd a csapat, a playoff két meccsét pedig augusztus 20-21-én és 27-28-án rendezik. Amennyiben az FTC az első párharcban kiesik, az Európa-liga selejtező harmadik körében nem lenne kiemelt, itt a 12 BL-párharc vesztese játszik majd egymással. Két vesztes párharccal pedig a Konferencia-liga playoffba kerülne a zöld-fehér együttes.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2024. június 04. 12:57
Óriási dolog, hogy már csak a második körben kezd a Fradi a BL selejtezőben. Ez az elmúlt 5 év FTC sikere eredménye CSAK ! Hajrá Fradi !
zakar zoltán béla
2024. június 04. 12:50
"Fradi"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!