<![CDATA[mandiner.hu - választás 2018]]> https://mandiner.hu/tag/valasztas_2018/ hu-HU <![CDATA[Karácsony Gergely: Szívesen vagyok hősi halott]]> Az ellenzéki pártok becsapták a választókat Karácsony Gergely szerint, aki a Liberális klub vendégeként mesélt a politikai pályafutásáról, az LMP-ben uralkodó fojtogató légkörről, a saját ambícióiról és az ellenzéki kudarc okairól. A politikus többek közt elárulta: lelkiismeretfurdalása van, ha marhahúst eszik, mert nő az ökológiai lábnyoma. Az is kiderült, vállalná-e az ellenzéki EP-lista vezető helyét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Márton (Magyar Narancs): Politikai hatalmat kell szereznünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lévai Katalin (FüHü): Lebénultam, mozdulatlanná dermedtem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Semmit nem tettünk rossz szándékkal” – Kövér László harmincévnyi politikáról]]> „Ha csak azt nézzük, van-e bármi a komoly döntéseink között, amit bánok vagy szégyellek, akkor rövid válaszom, hogy nincs” – von mérleget Kövér László a Fidesz és saját pályafutásának elmúlt harminc évéről. Hozzáteszi: „Talán mértéktartóbb és bölcsebb is lehettem volna egyes megnyilatkozásaimban”, de „rossz szándékkal semmit nem tettünk”. Mit mondana ma a házelnök a hajpántos, ifjú Kövérnek? Miben volt különb Horn Gyula a mostani ellenzéknél? Kell-e még törleszteni a negyven évnyi kommunizmusért? Hogy lehet, hogy a Fideszt még a saját pártcsaládjában is leszavazták a Sargentini-jelentés elfogadásával? Mi a mai európai viták tétje? Az Országgyűlés elnökét kérdeztük nagyinterjúnkban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tálos Lőrinc (Reflektor): Hogyan kaptam gyomorfekélyt a politikától?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona Gábor (24.hu): A big data-diktatúra, avagy miben téved Filippov Gábor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Utca vagy parlament?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Nem lett más a politika]]> Az LMP célját tévesztett, irányíthatatlan hajóvá vált a magyar közélet viharos vizein.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokratikus, de nem egyenlő – állítja az áprilisi választásról az EBESZ]]> A szervezet elemzésében számos ajánlást is megfogalmazott a kormány számára, amely azt válaszolta az EBESZ felvetéseire, hogy az „hatáskörén túlterjeszkedően politikai véleményt alkot”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Szél Bernadett végighisztizte az elmúlt másfél évet” – Sallai Róbert Benedek Szél lemondásáról]]> „A politika szemétdombjára való”, „karrieristákat futtat”, és „szégyen ránézni” az LMP-re a párt volt elnökségi titkára szerint, aki már a kisujját sem fogja mozdítani a szervezetért egy, a hvg.hu birtokába jutott levél szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szél Bernadett (Magyar Hang): A bázisdemokrácia nem jól működik az LMP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: A magyar társadalom teremtette meg Orbánt]]> A magyar társadalmat okolja a Jobbik választási vereségéért a HVG-nek adott interjújában Vona Gábor: szerinte a párt idealizálta a társadalmat, ennek fényében pedig még az is csoda, hogy ennyi szavazatot kapott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sallai Róbert Benedek (Facebook): A mai naptól újra az LMP tagja vagyok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Szabolcs (Facebook): Visszautaltunk az Államkincstárnak az Együtt kampánytámogatását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Meddig tart az ellenzéki önáltatás?]]> Az elbukott időközi polgármester-választás és annak tálalása szemléletes állatorvosi lova annak az összellenzéki tehetetlenségnek, ami az április voksolások óta jellemző. Mit üzen Józsefváros, és miért lesz Orbán-kormány minimum 2030-ig?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Három időközi választást tartanak vasárnap]]> Budapest VIII. és V. kerületében, valamint a Győr-Moson-Sopron megyei Árpáson is voksolnak július 8-án.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hont András (HVG): Kilépek az Európai Unióból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ábrahám Júlia is elhagyta az LMP-t]]> „Elképesztő és infantilis dolgokkal foglalkozik pillanatnyilag a párt, ami számomra már nem volt vállalható” – mondta az LMP-t elhagyó Ábrahám Júlia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Azonnali): Mindenki hülye, csak az ellenzéki sajtó helikopter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Geib Hajnalka (Polgár Portál): A Puzsér-Huth vita margójára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gadó János (Szombat): Soros hadserege, a keresztények és a többiek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kizárták Toroczkait a Jobbikból]]> Kizárták a Jobbikból Toroczkai László ásotthalmi polgármestert, volt elnökjelöltet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Hang): Egy lépés hátra – kettő előre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Hogyan veszíts 2022-ben? – 6+1 jó tanács az ellenzéknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár János békejobbot nyújtott Márki-Zaynak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): A média ereje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Herényi: Marha jól tették a magyarok, hogy a Fideszre szavaztak (videó)]]> A volt MDF-es frakcióvezető élő adásban szállt bele a teljes magyar ellenzékbe, kijelentéseivel még a szintén a stúdióban ülő Lendvai Ildikó sem tudott nagyon vitatkozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokratikus Koalíció (MTI-OS): Kitervelte a kormány a valasztas.hu összeomlását?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dömötör Csaba: Az ellenzéknek a feje búbja sem látszik ki a káoszból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paár Ádám (Népszava): Mit kezd az ellenzék a faluval?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[BÁS (Vendégszerző): Novák Katalin: Csak a Fidesz-KDNP politizál értékek mentén Magyarországon]]> A Belvárosi Polgári Szalon vendége volt Novák Katalin. Az államtitkár beszélt a közelgő választásokról, a családpolitikai intézkedésekről, és arról, hogy szerinte a kormánypártok politizálnak csak értékek mentén hazánkban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zöldi László (Médianapló): Miért kellett megszüntetni a Népszabadságot?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Csak etikusan!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (G-Közép): Sajtómunkások a pénzzivatarban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navra László (Kettős Mérce): Az AB döntése a levélben szavazásról védhetetlen, és árt a nemzetegyesítés magasztos céljának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (hvg.hu): A Jobbik-MSZP-LMP koalíció ötlete]]> [...] Bővebben!
]]>