<![CDATA[mandiner.hu - Manfred Weber]]> https://mandiner.hu/tag/manfred_weber/ hu-HU <![CDATA[A nacionalisták és a populisták ellen szólalt fel a CSU frissen megválasztott elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt nem tervez partneri viszonyt Kaczynski és Salvini pártjainak esetleges EP-frakciójával]]> Erről Manfred Weber, az Európai Néppárt frakció- és listavezetője beszélt csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vadai Ágnes (Facebook): Elmondhatjuk tehát, hogy aki a Fideszre szavaz az arra szavaz, hogy ne kapjunk uniós forrást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[AfD: Ha az Európai Unió nem alakul át, jöhet a Dexit!]]> Az AfD javaslata szerint Németországnak 2024-től ki kellene lépnie az Európai Unióból („Dexit”), ha nem valósul meg a szervezet teljes átalakítása. A párt önálló nemzetállamok szövetségévé alakítaná át az EU-t, és olyan fontos problémákra adna választ, mint a fundamentalista iszlám és a szabályozatlan bevándorlás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber szigorúbb lenne a hetes cikkelynél is]]> Az Európai Néppárt hivatalos csúcsjelöltje szerint hiteles, pártpolitikától mentes jogállamisági mechanizmus létrehozása szükséges.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokratikus Koalíció (MTI-OS): Ki kell zárni a Fideszt az Európai Néppártból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: Orbán Viktor nehéz partner]]> „Hozott néhány olyan döntést, amelyet a frakcióban nem tudunk elfogadni” – mondta az Európai Néppárt európai bizottsági elnökjelöltje, utalva a CEU költözéséhez vezető lépésekre is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: A magyar ellenzék kiforgatta a szavaimat]]> Botrányosnak tartom, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavaimat, és megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolataimat – ezt Manfred Weber nyilatkozta a Népszavának kedd délutáni kijelentéseivel kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MTI-OS): Manfred Weber azonnal kérjen bocsánatot a magyar emberektől!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Nem a Fidesz, nem Orbán, hanem egész Magyarország ellen szavaztam]]> A hetes cikkely szerinti eljárás során nem a Fidesz, nem Orbán Viktor, hanem egész Magyarország ellen szavaztam – ezt Manfred Weber, az Európai Néppárt bizottsági elnökjelöltje mondta kedd délutáni strasbourgi sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sargentini és Verhofstadt az Európai Néppártot bírálta a CEU költözése miatt]]> Bár Weber is kifejezte csalódottságát a CEU-üggyel kapcsolatban, Sargentini és Verhofstadt szerint az Európai Néppárt a hibás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvédte Orbánt és a Fidesz néppárti tagságát Manfred Weber]]> „Nem akarok további szakadást Európában” – hangsúlyozta Weber a Kurier című osztrák lapnak adott interjújában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi: „A börtön senkinek sem könnyű, azonban a Gruevszkihez és Orbánhoz hasonló bűnözők oda valók"]]> Akcióba lendült a baloldal – Niedermüller kérdésekkel fordult Manfred Weberhez, Ujhelyi István Twitteren reagált Trócsányi kijelentésére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: A „nacionalizmus szelleme” a fő ellenfél az EP-választáson]]> A „nacionalizmus Európában ismét kísértő szelleme” a fő ellenfél a jövő tavaszi EP-választás kampányában – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely: A nagykoalíció nem tesz jót a demokráciának]]> Magyar szemmel nézve a német jobboldal túlságosan jellegtelen és középre tolódott, német szemmel furcsa a magyarok EU-bírálata – derült ki Katja Leikert, a CDU/CSU frakcióvezető-helyettese, Katrin Staffler, a német szövetségi parlament európai ügyekért felelős bizottságának tagja, CSU-képviselő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerda esti vitájából az MCC-ben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányszóvivő: Weber megválasztásával a Néppárt összezárt]]> Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Manfred Weber megválasztásával az Európai Néppárt összezárt és képviseli a magyar kormány álláspontját is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Webert választották a Néppárt csúcsjelöltjének]]> A Néppárt bajor frakcióvezetőjét választotta meg az Európai Néppárt kongresszusa a pártcsalád csúcsjelöltjének a jövő májusi EP-választásra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Európa a nemzetek Európája lesz vagy nem lesz]]> „Védjük meg őket az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági bajoktól, írjuk fel újra a zászlónkra a régi igazságot: vagyis: a néptől, a nép által, a népért” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EEP) kongresszusán csütörtökön Helsinkiben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák: Bekerült a családközpontú politikák jelentősége az EPP határozatába]]> Sikerült elérni, hogy az EPP határozatának szövegébe bekerüljön, hogy a demográfiai kihívásokra az elsődleges megoldást nem a migráció, hanem családközpontú politika jelenti – nyilatkozta Novák Katalin Helsinkiben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor a néppárti kongresszusra Helsinkibe érkezett, kétoldalú tárgyalásokat is folytat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Manfred Weber csúcsjelötté választása kedvezőbb lenne a magyar kormány számára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: Nincs napirenden a Fidesz kizárása az Európai Néppártból]]> „A Fidesz kizárását az EPP-ből egyetlen tagpárt sem követeli" – jelentette ki az EPP európai parlamenti frakcióvezetője kedden.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán-Kelemen találkozó: Az EP-ben erős Néppártra van szükség]]> A Fidesz és az RMDSZ elnöke egyetértenek abban, hogy erős Néppártra van szükség – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda Orbán Viktor és Kelemen Hunor találkozóját követően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányszóvivő: Minden Magyarország elleni támadás mögött a bevándorlás áll]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: Orbán Viktor Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnöke]]> Olyan embernek tartom magam, aki teljes mértékben tiszteletben tartja, hogy Orbán Viktor Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnöke, éppen ezért abban vagyunk érdekeltek, hogy párbeszéd útján rendezzük a nézeteltéréseket – nyilatkozta a Magyar Időknek Manfred Weber, az EPP parlamenti frakcióvezetője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Manfred Weber esélyesebb a néppárti csúcsjelöltségre]]> Kiszelly Zoltán nem tartja kizártnak, hogy Weber csak taktikai okokból támogatta a Sargentini-jelentést, hogy ezzel javuljanak az esélyei az Európai Bizottság élére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rogán: Manfred Weber jelölését támogatja Orbán Viktor]]> Orbán Viktor egyértelműen a Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozó bajor politikust, Manfred Webert támogatja Alexander Stubbal szemben, amennyiben kettejük közül kell választani az EPP csúcsjelölti tisztségére – közölte Rogán Antal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber és Alexander Stubb száll csak ringbe az EPP csúcsjelöltségéért]]> Mindössze Manfred Weber és Alexander Stubb jelentette be indulását a határidő lezárultáig az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Zoltán – Kereki Gergő: A tartózkodásokat is figyelembe kellett volna venni – volt német védelmi miniszter a Sargentini-jelentésről]]> A Sargentini-jelentés jogsértő módon lett elfogadva, a válságban lévő EU-t meg kell reformálni, a nagypolitikus Angela Merkel ideje lassan a végéhez közeledik, a potenciális utódok azonban egyelőre rejtőzködnek – mondja a Mandinernek Rupert Scholz Németország volt védelmi minisztere, a CDU politikusa. A müncheni egyetem jogászprofesszora jogi érvekkel vezeti le, miért volt alkotmánysértő és uniós joggal ellentétes Merkel 2015-ös határnyitásról szóló döntése. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bajor választás: nincs lendületben a CSU]]> Folyamatosan csökken a CSU támogatottsága: koalíciós kormányzás is jöhet Bajorországban, és matematikailag még arra is lehet esély, hogy a második világháború után először CSU nélküli kormány alakul Németország leggazdagabb tartományában. Pócza Istvánnal, a Századvég Alapítvány vezető kutatójával beszélgettünk a bajor tartományi választásról. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: A Fidesznek meg kell értenie, hogy más irányba kell haladnia]]> Az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője a Politicónak beszélt erről. A Spiegel közben azt írja: Orbán és pártja „bevallottan antiszemita” emberek előtt adózik tisztelettel, a Le Soir pedig úgy véli, az Arany Hajnal nevű görög szélsőjobbos párt EP-képviselőinek küldött köszönőlevél „olaj lehet a tűzre”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely Münchenben: A bajor CSU továbbra is Magyarország barátja]]> A CSU-ban „továbbra is Magyarország barátait találhatjuk”, akik pedig mégsem barátok, csak „átmenetileg fordulnak szembe Magyarországgal” személyes ambícióik, karrierjük miatt – utalt Manfred Weberre Gulyás Gergely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rátámad a lengyel kormányra az Európai Néppárt]]> Ahogy annak idején a magyar ellenzék, a lengyel ellenzék is az Európai Parlamentet használja, hogy érvényesítse akaratát a kormányzattal szemben. A Polgári Platform bejelentette a jobboldali Európai Néppárt határozattervezetét, amely a lengyelországi jogállamiság védelméről szól. A lengyel miniszterelnök úgy reagált, hogy a belföldi problémákat inkább belföldön kellene megoldani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Federica Mogherini: Európa igenis felelősséget visel a keresztény üldözöttekért]]> Az iszlám világban nem zajlott le a felvilágosodás történelmi folyamata, ami a keresztény Európában lezajlott, és bizonyos mértékű toleranciát hozott a felekezeti elvakultság helyébe – mondta Elmar Brok az EP néppárti frakciójának keresztényüldözésről szóló konferenciája kapcsán. Hölvényi György szerint elsősorban az üldözött keresztények gyermekei oktatásában van szükség segítségre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>