<![CDATA[mandiner.hu - halálbüntetés]]> https://mandiner.hu/tag/halalbuntetes/ hu-HU <![CDATA[Nőtt a kivégzések száma Szaúd-Arábiában]]> A 2018-ban kivégzett emberek fele külföldi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halálra ítéltek Kínában egy kanadai kábítószer-csempészt]]> Az eset ismét próbára teheti a két ország közötti kapcsolatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kivégeztek Kínában egy óvodai késes támadót]]> Tizenkét kisgyermeket sebesített meg egy óvodában tavaly.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felakasztottak két halálraítéltet Japánban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dr. Apáti István (Mi Hazánk Mozgalom): Visszaállítanánk a halálbüntetést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bevezetik a halálbüntetést Izraelben]]> Kizárólag terroristák esetében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sortűz általi halált kér négy halálraítélt Amerikában]]> Múlt héten pedig villamosszékkel végeztek ki egy embert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eltörölték Washington államban a halálbüntetést]]> Döntött a tagállami legfelsőbb bíróság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Bádog): Íme egy újabb érv a halálbüntetés mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai katolikusok kifogásolják a pápa állásfoglalását a halálbüntetésről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[XII. Piusz (Katolikus Válasz): A halálbüntetésről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bevezetné a halálbüntetést Toroczkai mozgalma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Világvége-hívő szekta tagjait végezték ki Japánban]]> Az Aum Sinrikjo szekta további 6 tagját végezték ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Döntött a bíróság: halálra ítélik az újdelhi diáklány bántalmazóit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balos avagy jobbos a magyar társadalom?]]> Mennyire balos avagy jobbos, konzervatív avagy liberális a magyar társadalom? Izgalmas eredményeket hozott egy új kutatás, amiből kiderült: gazdasági értelemben egyértelműen baloldaliak, családi kérdésekben viszont konzervatívak a magyarok – ugyanakkor az egyéni szabadság értelmezésében kifejezetten liberálisok vagyunk. A magyar társadalom eléggé zárt – de a vártnál talán kevésbé az.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Jogos-e az életfogytig tartó szabadságvesztés?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Először végeztek ki halálraítéltet 2009 óta Thaiföldön]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halálra ítéltek Irakban egy belga dzsihadista férfit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német AB: A terrorveszélyes külföldieket akkor is kitoloncolhatják, ha kivégzés várhat rájuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Te nem közénk tartozol” – így lehetetlenítik el a balosok a konzervatívokat]]> Három napig alkalmazta a The Atlantic című magazin Kevin D. Williamsont, az ismert texasi konzervatív kommentátort, majd egy ellene zajló baloldali médiahadjárat után kirúgták – egy négy évvel korábbi, abortusszal kapcsolatos Twitter-üzenete miatt. Williamson a Wall Street Journalban elemzi saját kirúgását, rámutatva, hogy a feminizmus egyáltalán nem olyan marginális, mint képviselői hirdetik, és hogy a közösségi médiában a törzsi szemlélet az uralkodó. A fő kérdés, hogy „közülünk való”-e valaki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kivégezhetik Indiában a gyermekekkel erősakoskodókat]]> Indiában mostantól halálra kell ítélni azokat, akik kisgyereket erőszakolnak meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amnesty International: Csökkenőben a halálos ítéletek és kivégzések száma a világban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hajdu Tamara (Mindset): Szemet szemért – a halálbüntetés kérdőjelei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A pedofilok kasztrációjának napirendre vételét tervezi Törökország ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kispárnát kap kivégzéséhez az amerikai férfi]]> A cél az, hogy ne legyenek légzési gondjai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halálbüntetéssel sújtaná Trump a New York-i terroristát]]> Az elkövető Sayfullo Saipov arra kérte a hatóságokat, hogy kórházi szobájában kifüggeszthesse az Iszlám Állam fekete lobogóját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Callidus (Polgár Portál): Callidus: Farizeusság, EU a neved]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barsi Balázs (Katolikus Válasz): Megint nagyobb a tét, mint amiről a vita szól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fülöp-szigetek: tovább szigorít az elnök (videó)]]> „Megállítjuk őket. Ha nem, két alternatíva marad számukra: börtön vagy pokol” – üzente a bűnözőknek a halálbüntetéseket szorgalmazó Rodrigo Duterte elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Le kell tépni a fejét a puccsistáknak!]]> A halálbüntetés visszaállítása mellett állt ki Recep Tayyip Erdoğan török elnök az egy évvel ezelőtti puccskísérletre emlékezve. Szerinte Törökország jogállam, ezért a parlamentnek kell elfogadnia a jogszabályt, de aztán „le kell majd tépni a fejét” mindazoknak, akik a tavalyi államcsínykísérlet felbujtói voltak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyetértünk a Willkommenskulturral! – migránspolitikus a Mandinernek]]> „Minden muszlimnak a saría szerint kell élnie, de emellett attól még be lehet tartani a német törvényeket is, mint ahogy ezt is teszi a túlnyomó részük.” Közszférában bevezetendő migránskvóta és a Bundestagba való bekerülés a célja a németországi BIG Partei nevű migránspártnak, amelyet jórészt törökök alapítottak, de nem tartják magukat kifejezetten muszlim pártnak. Önder Şahin észak-rajna-vesztfáliai főtitkárt kérdeztük a török puccskísérletről, Erdoğanról, Gülenről, demokráciáról, Willkommenskulturról, iszlámról, saríáról és terrorizmusról. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehország: a lakosság többsége pártolja a halálbüntetést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebastian Kurz (Kurier): A külső határok védelme is működhet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt az amerikai legfelsőbb bíróság legrégebbi tagja (videó)]]> A 79 éves Antonin Scaliára egy luxusranchon találtak rá szombaton.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ombudsman a Mandiner.jognak: A magyar Alaptörvénybe ütközhet a migránskvóta]]> A kvótarendszer végrehajtása a menekültek alapvető jogait sértheti és a magyar Alaptörvénybe ütközhet, ezért fordult az Alkotmánybírósághoz – fejtette ki Székely László, az alapvető jogok biztosa a Mandiner.jognak. Az ombudsman tőlünk szerzett tudomást az adatmegőrzéssel és a menekültügyi válsághelyzet fenntartásával kapcsolatos aggályokról. A hozzá érkező panaszok kapcsán Székely László leszögezte: az ombudsman nem postás. Beszélt arról is, hogy ha a most fönnálló szabályokat teljes mértékben komolyan vennénk, akkor Budapest lakosságának a fele fagyna meg idén télen. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Géza: A gyomot pedig irtani kell]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német jogászok: A halálbüntetés már jogtörténet]]> A halálbüntetés, a tényleges életfogytiglan, a terrorizmus és a bevándorlás jogi vonatkozásairól vitatkoztak büntetőjogászok egy pécsi nemzetközi konferencián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó György (Danube Institute): Lassan kihal a halálbüntetés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Polt Péter (Pesti Srácok): Én nem látom ezt az országot korruptabbnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdő: Nem a halálbüntetés visszaállítására kell törekedni]]> Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerint a bűnmegelőzésre, valamint a hatékony és emberséges igazságszolgáltatásra kell törekedni a halálbüntetés visszaállítása helyett. A zegyházi vezető szerint „napjainkban általában lehetséges, hogy az állam megvédje a legsúlyosabb bűncselekmények ellen polgárait anélkül, hogy halálbüntetést alkalmazna”.
[...] Bővebben!
]]>