<![CDATA[mandiner.hu - Európai Néppárt]]> https://mandiner.hu/tag/europai_neppart/ hu-HU <![CDATA[DK: Az EU igyekszik megvédeni a demokrácia alapértékeit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: Orbán Viktor nehéz partner]]> „Hozott néhány olyan döntést, amelyet a frakcióban nem tudunk elfogadni” – mondta az Európai Néppárt európai bizottsági elnökjelöltje, utalva a CEU költözéséhez vezető lépésekre is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Juncker már régen nem kereszténydemokrata politikus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: A migráció nem a legfontosabb problémánk]]> Türelmesen el kell magyarázniuk az embereknek, hogy nem megoldhatatlan problémáról van szó – mondta az Európai Bizottság elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyöngyösi Márton (Azonnali): A Néppárt szét fog hullani az EP-választás után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Európa elhülyül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák: Bekerült a családközpontú politikák jelentősége az EPP határozatába]]> Sikerült elérni, hogy az EPP határozatának szövegébe bekerüljön, hogy a demográfiai kihívásokra az elsődleges megoldást nem a migráció, hanem családközpontú politika jelenti – nyilatkozta Novák Katalin Helsinkiben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Surján László (Magyar Idők): Királyválasztás Helsinkiben ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch: Kereszténydemokrata irányba mozdulhat el az EPP]]> Deutsch elmondta azt is, hogy a jogállamiság kérdésével foglalkozó határozattervezetből kikerült a liberális demokrácia értékeire való hivatkozás, és a kereszténydemokrácia értékei szerepel a szövegben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor a néppárti kongresszusra Helsinkibe érkezett, kétoldalú tárgyalásokat is folytat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Manfred Weber csúcsjelötté választása kedvezőbb lenne a magyar kormány számára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ungár Péter az Országgyűlés elé terjeszti az Európai Néppárt demokráciáról szóló határozati javaslatát]]> Az LMP évek óta hangsúlyozza, hogy a kormányfőnek színt kell vallania a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatban – írják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányzati Tájékoztatási Központ (Közlemény): Mi a bajor Manfred Weber jelöltségét támogatjuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbánt kizárással fenyegeti, Merkel migrációs politikáját védi Alexander Stubb]]> Angela Merkel megoldotta a migrációs válságot, Orbán pedig korlátozza a szólásszabadságot és a gyülekezési szabadságot – mondta Alexander Stubb, aki Jean-Claude Juncker utódja akar lenni az Európai Bizottság élén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP (OS-MTI): Elfogadhatatlannak tartjuk Jean-Claude Juncker kijelentéseit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Manfred Weber esélyesebb a néppárti csúcsjelöltségre]]> Kiszelly Zoltán nem tartja kizártnak, hogy Weber csak taktikai okokból támogatta a Sargentini-jelentést, hogy ezzel javuljanak az esélyei az Európai Bizottság élére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Joseph Daul: Eddig egyik tagpárt sem kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását az EPP-ből]]> Joseph Daul pártelnök elmondta, hogy az EPP alapokmányának értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását, azonban eddig még egyetlen hivatalos levelet sem kapott ez ügyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: „Harcban állunk, de jól állunk"]]> A magyar miniszterelnök arra a kérdésre, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból, annyit felelt, hogy „mi vagyunk a Néppárt".
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber és Alexander Stubb száll csak ringbe az EPP csúcsjelöltségéért]]> Mindössze Manfred Weber és Alexander Stubb jelentette be indulását a határidő lezárultáig az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wolfgang Sobotka óva intett attól, hogy elhamarkodottan ítélkezzenek a Fideszről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elegem van a mai európai politikából – Szájer József a Mandinernek]]> A Sargentini-szavazáson történtek ellenére a Fidesznek a Néppártban kell maradnia – mondja Szájer József a Mandinernek. A Fidesz vezető EP-képviselője szerint a magyar ellenzék szégyellheti magát, Macrontól nem kell félni, a Fidesz pedig a Néppárt legsikeresebb, dinamikus és innovatív pártja, ezért is támadja őket a baloldal. Szájer szerint a Néppártnak el kell döntenie, hagyja-e, hogy a baloldal irányítsa őt, vagy fel meri vállalni újra a jobboldaliságot. Szájer József azt is elárulta: tele van a hócipője az európai politikával, és gondolkodik még azon, mi lesz a politikusi jövője 2019 után. Nagyinterjúnk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért Alexander Stubb]]> A volt finn kormányfő, Alexander Stubb kedden bejelentette, elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért, így esélye lesz, hogy ő legyen az Európai Bizottság következő elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely (Demokrata): Keresztény és demokrata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Francia szakértő: Nem valószínű, hogy az EPP kizárja tagjai közül a Fideszt]]> Sylvain Kahn politológus szerint a Sargentini-jelentés megszavazásának az volt a célja, hogy az Európai Néppárt (EPP) jobban ellenőrzése alatt tartsa a Fideszt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: Barnier nem indul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért]]> Mégsem indulaz EU Brexit-főtárgyalója, Michel Barnier az Európai Néppárt csúcsjelölti posztjáért, amire a volt finn miniszterelnökön kívül több német politikus is pályázhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Avar János (Vasárnapi Hírek): Ki nevet a végén?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel EP-képviselő: Nem kizárt, hogy az Európai Tanács szabályt sért majd]]> Megvan a veszélye annak, hogy felrúgják majd a szabályokat, például kizárhatják a döntésből Magyarországot és Lengyelországot is, mondván, mindkét állam ellen zajlik a 7-es cikk szerinti eljárás – mondta Ryszard Antoni Legutko lengyel európai parlamenti képviselő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker megpróbálta kizáratni a Fideszt a Néppártból, de nem sikerült]]> Orbán már az osztrák kancellárral tárgyalt négyszemközt, amikor Juncker a távollétében a Fidesz kizárását javasolta a Néppártnak – mondta Rogán Antal az MTI-nek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tőkés László (Origo): Nem indulok 2019-ben az európai parlamenti választásokon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem zárja ki a Fideszt az Európai Néppárt a hetes cikk szerinti eljárás lezárultáig]]> Semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt a hetes cikke szerinti eljárás lezárultáig – jelentette ki Joseph Daul, az EPP pártelnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Foglalkozni kell a jogállamiság magyarországi helyzetével]]> Manfred Weber felszólította az Európai Tanács tagjait, hogy foglalkozzanak azzal a kérdéssel, vannak-e Magyarországon jogállamisági problémák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Otthon a kórházban – sajtótájékoztató a Tűzoltó utcában]]> November 10-én helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a november 26-i Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának szervezői. A vásár médiatámogatója és aktív résztvevője a Mandiner.család is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Család – befektetés a jövőbe” címmel rendeztek konferenciát az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Néppárt meghívja soraiba a Szerb Haladó Pártot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szydło: Miért nem inkább a kölni támadások miatt aggódik az EU?]]> Az EU-nak inkább számos válságának megoldásával kellene foglalkoznia a lengyel demokrácia állapota helyett, reagált a Lengyelországot elítélő EP-határozatra Beata Szydło. A lengyel kormányfő szerint nincs veszélyben Lengyelországban a demokrácia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Lengyelország az új Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György (Index): Az újságírók lusták]]> [...] Bővebben!
Komment (18)]]>