<![CDATA[mandiner.hu - Európa]]> https://mandiner.hu/tag/europa/ hu-HU <![CDATA[Több mint 14 ezer fiatal kap idén ingyenes InterRail-bérletet]]> Számos kalandvágyó fiatal élhet a lehetőséggel, hogy egy ingyenes vasúti bérlet segítségével fedezze fel Európát!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jurák Kata (Magyar Idők): Európa vezető politikusai a Soros-hálózat fogságában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump a Nyugat megmentője? – így filozofál az új brazil külügyminiszter]]> Donald Trump szinte isteni próféta, a Nyugat megmentője, egy Aiszkhülosszal, Guénonnal és Heideggerrel párbeszédet folytató filozófuskirály – derül ki az új brazil külügyminiszter poétikus, filozofikus eszmefuttatásaiból. Ernesto Araújo szerint korunkban egyedül az amerikaiak veszik komolyan a Nyugatot, míg az európaiak már nem érzik magukénak a földrészük történelmét, nem találnak benne se értelmet, se hívást. Araújo befolyásos pozíciójában a Bolsonaro-elnökség, egyúttal a nemzetközi új jobboldali hullám egyik főideológusává léphet elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Gergely (Vendégszerző): Világok harca: ki és mi ellen védekezzünk?]]> A Nyugat még mindig jóval inkább hordozza magában a megvédendő értékeinket, mint a felemelkedő keleti hatalmak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Disznó éve]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Európát is veszélyezteti az amerikai-orosz ellentét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh András (HVG): 2019 is a populisták éve lesz Európában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Frontex: Ötéves mélypontra csökkent tavaly az illegálisan Európába érkezők száma]]> Tavaly „csak" 150 ezer embert regisztráltak a tagállamok külső határain, ez 92 százalékkal alacsonyabb volt a 2015-ben regisztrált több mint egymilliónál.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európában nyomul a kínai Alibaba]]> Belgiumtól Bulgáriáig terjeszkedik a kínai Alibaba online kereskedelmi portál.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Köntös László (reposzt): Személyes történelem, avagy hogyan verték szét az egyházamat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az Európai Uniót akarjuk gyengíteni – Takács Szabolcs a Mandinernek]]> Az EU pénzügyi érdekeinek védelme Magyarország számára is fontos, az európai uniós pénzeket nem lehet transzparencia nélkül elkölteni – mondja Takács Szabolcs. Az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár szerint az uniós pénzek ellenőrzésére már vannak létező mechanizmusok, nem kell a meleg vizet feltalálni ebben a kérdésben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőcs László (Magyar Idők): A világ rendőre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Maróth Miklós (Magyar Idők): Mi, európaiak túlzottan toleránsak vagyunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: A mi horizontunk 2030]]> Magyarország a huszadik századot elvesztette, de a huszonegyediket meg akarja nyerni – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők hétfői számában megjelent karácsonyi interjúban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Egy ország védelme nem jó embereket, hanem felelős embereket igényel]]> A miniszterelnök szerint bár nincs kőből a szíve, de szerinte „plüssmacikkal és virágokkal nem lehet határt védeni” – derült ki egy osztrák híroldalnak adott interjújából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Euronews (Euronews): Az elégedetlenség tele zajlik Európában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt a Fidesz-KDNP EP-listája]]> Trócsányi László a listavezető, Hidvéghi Balázs befutó helyen – a Mandiner információi szerint így fog kinézni a Fidesz-KDNP pártszövetség európai parlamenti listája.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rogán Antal (Magyar Hírlap): Minél többen mondunk nemet a bevándorlásra, annál kevésbé tud érvényesülni Soros forgatókönyve]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Méltányosság Politikaelemző Központ (Méltányosság Politikaelemző Központ): Négy vezető, negyven beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai szinten méri az antiszemitizmust a Tett és Védelem Alapítvány]]> A magyarok több mint egyharmadának vannak antiszemita előítéletei, Nyugat-Európában viszont már a zsidók fizikai veszélyeztetése erősödik – mondja Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára. Az alapítvány mostantól európai szintű kutatásokat és hálózatot épít ki az össz-európai tendenciák mérésére. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új világ jön létre – Alain de Benoist a Mandinernek]]> A régi világ eltűnőben van, egy új világ jön létre – mondja a mai világfolyamatokról Alain de Benoist a Mandinernek. A világhírű francia filozófus szerint ennek az új világnak a létrejöttében a populizmus játssza a fő szerepet, ami bukásra ítéli az „örökös kormánypártokat”. De Benoist-t a sárgamellényesekről, a populizmus mibenlétéről és az európai válságról kérdeztük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fordulat: Kelet-Európa zsidósága nagyobb biztonságban érzi magát a nyugatiaknál]]> „Az európai valóság meghazudtolja azt az állítást, miszerint a jobboldali kormányok eleve rosszak a zsidóság számára” – írja a Commentary folyóirat annak kapcsán, hogy egy felmérés megállapította: a kelet-európai zsidók már nagyobb biztonságban érzik magukat, mint nyugati társaik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: Az európai és keresztény kultúrát vette célba a strasbourgi merénylet]]> Levélben fejezte ki a strasbourgi merénylet miatti részvétét Emmanuel Macron francia elnöknek Orbán Viktor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós jelentés: Európában erősödik, Magyarországon gyengül az antiszemitizmus ]]> Az antiszemitizmus erősödik Európában, ugyanakkor Magyarország jobb az uniós átlagnál és a saját 2012-es eredményénél is – derül ki az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének friss jelentéséből. Az eredmények bemutatásakor zsidó szervezetek képviselői kritizálták a túl jónak tűnő magyar eredményeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A régi és a mai boszorkányüldözésekről]]> Igen, voltak boszorkányüldözések a régi Európában – amiket az Egyház általában épp csitítani vagy betiltani, megszüntetni akart. A mai baloldal azonban a mai boszorkányüldözésekhez használja fel a régmúlt történeteit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Gergely (Vendégszerző): Washington egyre határozottabb Moszkvával szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Benderik (Mandiner): A jól nevelt párizsi]]> Tombol az ősi frank kultúra neveltje, ha a pénzéhez nyúlnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ki is igazából Annegret Kramp-Karrenbauer?]]> Egy Merkel nélküli Merkel-korszak folytatódik, vagy várható némi irányváltás? Már meg is van Németország leendő kancellárja, vagy ennél bizonytalanabb még a jövő? Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-pártelnökké választása után beszélgettünk Pócza Istvánnal, az Alapjogokért Központ Németország-szakértőjével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamáska Péter (Magyar Hírlap): A német iszlám]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német rendőri vezető: „Fájdalmas darázscsípést" sikerült okozni a maffiának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paár Ádám (Népszava): Nemzet és globalizáció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács-Dobák Géza (Makronóm): A temetőben persze, hogy nincs infláció – brit közgazdász az eurózónáról]]> Németországnak ki kellene lépnie az euróövezetből, de ha nem teszi meg, akkor az olaszoknak kell menniük – mondta Roger Bootle brit közgazdász, a The Daily Telegraph rovatvezetője és a Capital Economics tanácsadócég elnöke a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európájának (EFDD) az Európai Parlamentben (EP) megrendezett októberi konferenciáján, ahol gazdasági szakértők és ismert euroszkeptikus politikusok vitáztak az eurózóna létjogosultságáról, az abból való kilépésről és ennek költségeiről. Tudósításunk második része.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa jelenleg egy lélek nélküli test – spanyol ex-belügyminiszter a Mandinernek]]> Európa nem gazdasági, hanem ideológiai válsággal küzd – mondja Jaime Mayor Oreja volt spanyol belügyminiszter a Mandinernek. A néppárti politikus szerint kontinensünk lélek nélküli testhez hasonlítható, aminek válságát a transzcendenciára való nyitottság hiánya okozza. Mayor Oreja a keresztény értékek és a család fontosságáról, a bevándorlásról és a spanyol belpolitikai helyzetről nyilatkozott lapunknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagycsaládosok Országos Egyesülete: Családbarát Európára van szükség!]]> IX. kongresszusát tartotta a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ifjúság akcióban: az európai példa]]> Hat évig futott az Európai Bizottság Youth in Action (Ifjúság akcióban) programja, mely során tizen- és huszonéves fiatalok tízezreit támogatták különböző projektek segítségével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George Friedman: Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális]]> Nem létezik rossz és jó nacionalizmus – mondta George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar fesztiválon. Olyan sem létezik, hogy globális polgár, mert az élet kötelesség, áldozatvállalási képesség és lojalitás nélkül értelmetlen. „Nem lehetsz mindenhez és mindenkihez lojális, mert akkor megkérdőjeleződik a lojalitásod” – vélte a stratéga. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ehhez értenek Európa vezetői: térképen a végzettségük]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa öregedése egy gifben]]> Így öregszik tovább a világ legidősebb kontinense 1960 és 2060 kötött. Az ábra minden országban a medián életkort mutatja. A medián életkor azt a középértéket jelenti, amelyet akkor kapunk, ha egy ország lakosságát életkor szerint sorba állítjuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mawuna Remarque Kuotonin (Facebook): Német árvaházak Afrikában]]> [...] Bővebben!
]]>