<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> https://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Lengyel-litván támogatás Ukrajnának]]> Porosenko szerint Ukrajna jelenleg nemcsak saját szuverenitását védi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel teljes szolidaritásáról biztosította Junckert a magyar médiakampány kapcsán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megegyeztek a tagállamok, kezdődhet a Frontex megerősítése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andor László (Mérce): Európai elvárások]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Yann P. Caspar (Vendégszerző): A Negyedik Birodalom sem lesz ezeréves]]> Párizs naivan ragaszkodik a mitikus német-francia barátsághoz, miközben észak-déli és kelet-nyugati törésvonalak feszítik az Európai Uniót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kivonul a Honda Délnyugat-Angliából]]> 3500 alkalmazottat foglalkoztató üzemét zárja be a Honda a délnyugat-angliai Swindonban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Gergely (Vendégszerző): A magyar biztonságpolitika jövője: van-e európai alternatíva?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokratikus Koalíció (MTI): Manfred Weber alkalmatlan az Európai Bizottság elnöki pozíciójára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch: Timmermansnak semmi sem drága a hatalomért]]> Frans Timmermans az európai parlamenti választási győzelemért „elfogadja és tudomásul veszi, hogy a magyarországi szocialisták összeborulnak a rasszista, antiszemita Jobbikkal” – mondja Deutsch Tamás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán most is ellenzékben van, csak európai szinten – Schöpflin György a Mandinernek]]> Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát – mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük. Schöpflin szerint sokkal könnyebb ellenzékből politizálni, igaz, szerinte európai szinten továbbra is ellenzéki szerepben van a Fidesz. Nagyinterjúnk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Conte: A Rómát támadó EU-politikusok hattyúdalukat éneklik]]> Az EP-tagok többsége azért lendült politikai támadásba az olasz kormány ellen, mert érzik, hogy nem fogják újraválasztani őket – véli az olasz miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (MTI-OS): Az Orbán-kormány provokatív módon gyengíti az EU működését]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több szolidaritást! – Európa jövőjéről beszélt Conte olasz miniszterelnök]]> Az uniós tagállamok egy része nem hajlandó a migrációs kvótarendszerben részt venni Giuseppe Conte szerint. Az olasz miniszterelnök az Európai Parlamentben beszélt a kontinens jövőjéről és az aktuális kihívásokról. Szerinte több szolidaritásra van szükség az európei egység és európai tudat újbóli erősítése érdekében. Tudósításunk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halaikért tüntetnek a nyugat-szaharaiak az Európai Parlament előtt]]> Tüntetésbe kezdtek nyugat-szaharaiak az Európai Parlament előtt Strasbourgban: nem értik, az EU miért tárgyal a Nyugat-Szaharát megszálló Marokkóval az őket illető halászati területek európaiak általi kiaknázásáról. Szerintük a megállapodás elfogadásával az EU megsérti a nemzetközi jogot és a nyugat-szaharaiak önrendelkezéshez való jogát is. Tudósításunk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kutatás: a magyar fiatalok a legnyugatosabbak]]> Mennyire vagyunk nyugatosak vagy keletesek? Mennyire hiszünk a zsidó világ-összeesküvésben? Mennyire érzünk nosztalgiát a kommunizmus iránt? A visegrádi országokban végzett átfogó közvélemény-kutatást a pozsonyi székhelyű Globsec. Ebből kiderül: a magyar fiatalok a legnyugatosabbak és a leginkább EU-pártiak; ugyanakkor a magyar fiatalok gondolják a legkevésbé, hogy a kommunizmus bukása jó dolog volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thomas Barnebeck Andersen (The Conversation): Az EU-tagság sok előnnyel jár, de gazdasági növekedést nem hoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mateusz Morawiecki (EUobserver): Az EU vezetői elvesztették a kapcsolatot az uniós polgárokkal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): Az uniós választások elé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Bátorítanunk kellene a Nyugat-Balkánt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Bizottság javaslatot tett az egészségügyi adatok határon átnyúló hozzáférésére az EU-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bukarestben találkoznak az EU bel- és igazságügyi miniszterei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bucsky Péter (G7): Nyerészkedik a magyar dolgozókon az osztrák kormány, miközben csalást kiált]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU határvédelmi megállapodásról egyezett meg Montenegróval]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May csütörtökön Junckerrel tárgyal Brüsszelben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics Tibor (Azonnali): Az EU-val megvalósul az örök törekvésünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mogherini: Az európai-arab partnerség elmélyítésén kell dolgozni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: A Néppárt szélsőjobboldali erőket juttathat a hatalomba az EP-választásokon]]> Az Európai Szocialisták csúcsjelöltje leszögezte, az EP-választási kampány során egyszerű egyenlettel fog érvelni: EPP+Weber=Orbán=Kaczynski.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Az Egyesült Királyság március végéig kilép az EU-ból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyen az országimázsunk a holland-magyar eurobaloldali szerint]]> Filmet készített Magyarországról Piri Kati, a magyar származású holland munkáspárti EP-képviselő. Furcsa, de a kötelező orbánozáson túl a filmje nem a fasiszta kelet-európai latorállamról szóló, apokaliptikus hangvételű doksik táborát gyarapítja. Piri ráadásul leszögezte: mindig is büszke volt arra, hogy magyar, ez most sem változott. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-s vízummentességet kapnak a britek a Brexit után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Képmutató az EU Kína-politikája]]> Képmutató az Európai Unió viszonyulása Kínához, hiszen az együttműködés összeurópai érdek – mondta Szijjártó Péter pénteken Bukarestben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Venezuela: nemzetközi kontaktcsoport felállításáról döntöttek az EU külügyminiszterei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvédi az EU az uniós rizstermelőket Kambodzsa és Mianmar ellen]]> A Kambodzsából és Mianmarból származó indica rizs uniós behozatala jelentősen megemelkedett, gazdasági károkat okozva az európai termelőknek, ezért az Európai Bizottság úgy döntött, hogy behozatali vámokat ír elő az érintett rizsfajtára – közölte az uniós bizottság szerdán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andor László (HVG): Robot, baba, migráns, nő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hét éve nem nőttek így a bérek az euróövezetben]]> Tovább emelkedtek a munkaerőköltségek az Európai Unióban és az euróövezetben a harmadik negyedévben. Az euróövezetben több mint hétéves csúcsra gyorsult a növekedés üteme.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Végre egy jó hír egészségügyünk házatájáról]]> Sokszor panaszkodunk a magyar egészségügy állapotára, sajnos legtöbbször jogosan. Éppen ezért örülünk, ha olyan mutatóról számolhatunk be, amiben eredményeink az EU-s átlagnál is jobbak. A 24.hu egy ilyen tényezőről adott hírt nemrégiben az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentése alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Zsolt (Makronóm): Robotforradalom zajlik Kelet-Európában, amit a bevándorlás megakadályozhat – svájci lap a magyar gazdaságról]]> Nyugat-Európában a robotizációra a munkahelyeket fenyegető veszélyforrásként tekintenek, miközben statisztikák is igazolják, hogy a kelet-európai országok nagy lehetőséget látnak a technológiai fejlődésben és bíznak a robotizációban – írja a Neue Zürcher Zeitung.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sadik Delal (Makronóm): Még mindig azt hiszi, hogy az USA-ban a legjobb élni?]]> Egy főre eső GDP-ben az USA nem fér be a világ első három országába, ráadásul a hagyományos folyó áras GDP helyett vásárlóerő-paritáson számolva az IMF szerint 2017-ben Kína már megelőzte az Egyesült Államokat. Az emberhez méltó életszínvonal ráadásul további tényezőktől is függ, például az emberek egészségi állapotától, vagy a bűnözés elterjedtségétől. Márpedig az egy főre jutó bebörtönzöttek számában az Egyesült Államok a világrekorderek közé tartozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: A vártnál is gyorsabban növekedhet a magyar gazdaság jövőre]]> Javította a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedési előrejelzését az Európai Bizottság csütörtökön közzétett őszi prognózisában, de kiemelték, hogy a világgazdaság felől érkező ellenszél is erősödik.
[...] Bővebben!
]]>