Dumb és Dumber menni Ámeriká

2019. május 14. 21:42

Nyilvánvaló Kapitány
Tutiblog

Kirendelték az aktuális ellenzéki messiást, Márki-Zay Pétert, aki magával vitte kicsi hadapródját, Kész Zoltánt.

„Várakozásainknak megfelelően bolydult fel a haladó világ a Trump-Orbán találkozó hírére. Az emésztést elősegítendő, rögtön kirendelték az aktuális ellenzéki messiást, Márki-Zay Pétert, aki magával vitte kicsi hadapródját, Kész Zoltánt. A függetlenobjektív média azonnal diplomáciai nagyüzemről kezdett delirálni, amit az érintettek sem tagadtak, és párhuzamokat vontak az amerikai elnök és a magyar miniszterelnök illiberális légyottjával.

A volt messiás a jelenlegi messiással állítólag fontos illetékesek beszélgettek a Külügyminisztériumban nagyszerű és tüzes tárgyalásokon, akiket az oknyomozó, mindig kíváncsiskodó, közszereplők veséjébe látó médiamunkásokhoz meglehetősen méltatlanul egyszerűen csak külügyi képviselőként vagy tárgyalópartnerként emlegetnek a mértékadó objektív sajtóban. A meseszerű történet cselekménye kimerül a szokásos lózungokban, a két neves, Magyarországon világhírű mozgalmár az itthon monomániásan ismételgetett, meglehetősen primitív vádakat adta elő a rájuk állítólag kíváncsi hallgatóságnak, meg Orbán személyiségéről érdeklődtek, hogy lehet-e benne bízni. (Erre megdöbbentő módon nemleges választ adtak.) A történethez alátámasztásához pedig mindössze egyetlen képet mellékeltek bizonyítékként, ami a fenti részleteket balladai homályban hagyta.

A büszkén megosztott képen mindössze annyit látunk, hogy Márki-Zay és Kész kissé elárvultan, a fantáziátlanabb élménygyűjtő turisták közkedvelt pózában áll a fényképezésre korlátozottan alkalmas telefon objektívje előtt, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának halljában. Mellükön az előzetes regisztráció nyomán belépést nyert hétköznapi látogatók kitűzőjével, mögöttük ápolt bukszusok és néhány vigyázat, csúszós feliratú sárga háromszög,”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre