MSZP-s aktivisták támadtak közterület-felügyelőkre

2019. május 11. 00:46

Elszabadult a szocialista kampánygépezet Óbudán, aminek a vége az lett, hogy hivatalos személyre támadt a párt két aktivistája.

Mint a III. kerületi önkormányzat honlapja péntek este közölte, egy szabálytalanul parkoló reklámautó miatt tört ki konfliktus az ellenzéki párt aktivistái és az önkormányzati rendészek között.

Közlésük szerint a szóban forgó gépjármű szabálytalanul, a gyalogosforgalmat akadályozva állt meg Kaszásdűlőn a HÉV megálló melletti járdán. Ezt sokan sérelmezték, ugyanis lakossági bejelentéseket követően a helyszínre megérkezett az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének járőre. A kiérkező munkatársai elkérték az aktivistáktól a BRFK által kiadott engedélyt a párthirdetést hordozó jármű várakozására és aláírásgyűjtésre – tette hozzá az obuda.hu, majd folytatták: az intézkedés során kiderült, hogy az engedély nem a HÉV megállónál lévő területre, hanem kicsit arrébb, a Pethe Ferenc tér 3K melletti részére vonatkozott, ezért felszólították az aktivistákat, hogy távozzanak onnan, és álljanak át az engedélyben megjelölt helyre. A felszólításnak a portál szerint az MSZP aktivistái nem tettek eleget.

Mivel a BRFK által kiadott engedélyt sértettek meg az ellenzéki párt munkatársai, ezért a felügyelők rendőri segítséget kértek, de amíg vártak a társszervre, addig közben dokumentálni kezdték a szabálytalanul várakozó reklámautót, valamint az engedélyt. Ekkor egy 55-60 év körüli férfi tűnt fel, aki ki akarta tépni a hivatalos iratokat az intézkedő felügyelő jobb kezéből. A felügyelő elkapta a kezét, ekkor az idáig a járműben ülő hölgy is kiszállt, ő is megpróbálta elvenni az iratokat a felügyelőtől – folytatta az ügy ismertetését a portál.

Annak ellenére, hogy a felügyelő próbálta távol tartani magától a hadonászó, kapkodó embereket, egy óvatlan pillanatban az ismeretlen férfi megragadta a felügyelő iratokat tartó kezét, aki emiatt kénytelen volt testi kényszert alkalmazva ellökni magától a férfit. Tette mindezt a személyes biztonságának védelme, valamint a további támadás megakadályozása céljából – közölte az obuda.hu.

Végül a kerületi rendőrkapitányság járőreinek a felszólítására hagyták el a helyszínt a politikai aktivisták, de az eset részleteinek tisztázása érdekében mind az intézkedő közterület-felügyelőt, mind pedig a dulakodó férfit bevitték a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, jegyzőkönyvek felvételére. Ezt követően mindenkit elengedtek – ismertette a honlap.

Az írásban olvasható Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának reakciója: a kerület nevében Bús Balázs polgármester elutasította a kocsmai magatartást, felszólította a kerületben politizáló szervezetek és azok aktivistáit a választási- és kampányszabályok betartására, valamint az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló magatartásra.

vissza a teljes nézetre