ITM-államtitkár: Fejlődési pályán halad az építőipar

2019. március 14. 10:32

2014 óta a visegrádi régióban Romániával kiegészítve Magyarországon bővült a legnagyobb ütemben az építőipar teljesítménye – emelte ki György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár csütörtökön.

Az építőipar volumene 2017-ben 26-28 százalékkal, 2018-ban 22 százalékkal, idén januárban pedig 29,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, mindez azt mutatja, hogy fejlődési pályán halad az építőipar Magyarországon – mondta György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A KSH csütörtöki közlése szerint januárban az építőipari termelés 29,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az államtitkár hozzátette, 2014 óta a visegrádi régióban Romániával kiegészítve Magyarországon bővült a legnagyobb ütemben az építőipar teljesítménye.

György László kiemelte, az ITM új komplex építésgazdasági stratégiát dolgozott ki, amely a szakma megújítását szolgálja. Hozzátette, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön jelenti be az új, a gazdaság szereplőivel együttműködésben létrejött szakképzési stratégiát, ami a 2011-ben elindított folyamatokra épül. A stratégia megvalósításával olyan szakembereket képeznek „akik a jég hátán is megélnek” – fogalmazott az államtitkár.

(MTI)

vissza a teljes nézetre