Momentum-vezető: Nincs helye a tárgyalásoknak

2019. február 20. 15:29

Az európai liberálisok vezetője szerint utcára kell vinni a fiatalokat, akik a jövőt jelentik, szemben Orbán Viktorral, aki a múltat.

A Momentum vezetőségi tagja az ALDE (Európai Liberálisok) által szervezett brüsszeli előadáson a hallgatóságnak kiemelte, az, hogy több napon át tüntettek a karácsonyi időszak előtt, néha kora délutánól egészen késő éjszakáig, nagyon fontos volt, hiszen régen látott az ország ilyen hosszú és nagy tiltakozáshullámot, amelyben soha nem látott egységbe tömörült az utca népe.

Úgy fogalmazott: a vidéki százak és ezrek is jelezték, hogy sokan kimondták: „Elég volt!”, bár, tette hozzá, sosem lehet tudni, hogy „mikor telik be a pohár magyaroknál”. 2019-ről úgy beszélt, mint az ellenállás évéről, egy olyanról, amiben nincs hely sem a tárgyalásoknak, sem a nyílt vitának, utóbbinak amiatt, mert nem lehet értelmesen beszélniük a Fidesz politikusaival.

Sophia in 't Veld, az ALDE ikonikus személyisége arról beszélt Donáth Anna előtt, hogy az utcára kell vinni a fiatalokat, mert ők Európa jövője, míg „Orbán a múlt”. Beszédében bírálta az európai intézményeket, lassúságuk miatt, valamint úgy ítélte meg, hogy nagyon bizonytalan a helyzete több tagállamnak – köztük visegrádi országoknak – az unión belül.

vissza a teljes nézetre