Orbán Viktor sötétben tapogatózva, az emberektől távol értékelt évet

2019. február 11. 09:49

Fekete-Győr András
Facebook

A tegnapi, gyáva és önleleplező évértékelő után úgy döntöttem, egész hetes országjárásra indulok.

„Orbán Viktor korrupt kormányfő koromfekete szégyenfalak mögé bújva, sötétben tapogatózva, az emberektől távol értékelt évet.

Több, mint nyolc évnyi kormányzás után sikerült rájönni, hogy fontos a nyelvtanítás. Talán nem kellene akkor elüldözni a legjobb magyarországi, angol nyelvű egyetemet, és nem kéne romba dönteni a Magyar Tudományos Akadémiát.

Több mint nyolc évnyi kormányzás után annyit tud kinyögni, hogy mocorog valami az egészségügyben. Tudjuk mi mocorog: a vakolat, ami a betegek fejére esik, meg a kórházi patkányok.

Több, mint nyolc év után sikerült beismerni, hogy óriási probléma a szegénység. Miután a gazdagoknak adtak mindenféle kedvezményt, miután megszüntették az adójóváírást, a munkanélküliek támogatását, miután világrekord méretűre emelték a szegények adóját, az áfát, miután szétlopták az országot.

Finoman szólva nem bízunk abban, hogy a következő nyolc évben sikerül csinálni is valamit az egészségüggyel, oktatással és szegénységgel, hacsak nem tovább rombolni. Ezért kell leszavazni a Fideszt az EP-választáson, ezért kell leváltani a fideszes politikusbűnözőket az önkormányzatokban, és ezért kell az új, cselekvő politikai nemzedéket támogatni.

A tegnapi, gyáva és önleleplező évértékelő után úgy döntöttem, egész hetes országjárásra indulok, ahol az emberekkel, veletek közösen fogok évet értékelni és a megoldásokról beszélni.

Ma Miskolcon a szeretteink, barátaink elvándorlásáról. 
Kedden Debrecenben a fideszes politikusbűnözésről.
Szerdán Szegeden az oktatás lezüllesztéséről. 
Csütörtökön Pécsett a fidesz-propagandáról.
Pénteken Szombathelyen a rabszolgatörvényről. 
Szombaton Sopronban a lakhatási válságról.

Vasárnap pedig találkozunk Budapesten, a Momentum Mozgalom európai parlamenti kampányindítóján!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre