Miből lesz pénz a kampányomra

2019. január 21. 11:00

Puzsér Róbert
Facebook

Terveink szerint a kampány magánadományokra, közösségi finanszírozásra épül majd.

„A legizgalmasabb kérdés, ami a posztbolsevik és a nersevik sajtót egyaránt foglalkoztatja, hogy miből lesz pénz a kampányomra. Kezdeném azzal, hogy miből nem: nem fogadok el pénzt sem oligarcháktól, sem cégektől, sem állami megrendelésre hajtó vállalkozóktól, sem a NER-től. Inkább nem lesz egyetlen rendezvényem se, inkább nem lesz egyetlen szórólapom se, de ezt a vonalat nem lépem át.
Terveink szerint a kampány magánadományokra, közösségi finanszírozásra épül majd – de nem úgy, ahogy azt a hazai pártok teszik, amelyek nem érik be a milliárdos állami támogatással, a céges haverok „adományaival” és a tagdíjakkal, még azzal a dumával is lerántják az embereket, hogy »veszélyben a haza/demokrácia, testvér/elvtárs, itt a számlaszámunk, töltsed, mert még bőven fér rá!« – aztán ők majd elköltik úgy, hogy az autójukon meg a házukon kívül sehol nem látszik majd.
Kampányommal politikai precedenseket és kulturális referenciákat próbálok majd teremteni – a pénzgyűjtésben úgy, mint minden egyéb téren.
Olyan részletes pénzügyi tervvel készülünk a kampányra, amilyennel csak tudunk.
Kizárok minden olyan felhasználási módot, amellyel szemben fenntartásaim vannak: nem lesznek láthatóak színes-szagos óriásplakátok, nem lesznek hallhatóak tetszetős marketinghazugságok, nem hirdetek sem facebookon, sem YouTube-on, sem egyéb felületen. A közvélemény, a népszerűség vagy az elutasítottság mérésére egy fillért sem költök. Amit mi nem tudunk önkéntes munkával kidolgozni, azt majd megoldja az önkormányzati bürokrácia – ezért fizetjük őket.
A pénzt fizikailag is elkülönítjük a kampánytól.
Minden költés mögé egy tőlem és a kampányomtól független, feddhetetlen intézmény vétójogát állítom. Felkérem valamelyik nagyobb korrupció-ellenes szervezetet, hogy kezelje a befolyó adományokat, és csak azt a számlát egyenlítse ki, melynek célja szerepel az adománygyűjtő felhívásban, ahol piaci az ár, és ahol megbizonyosodtak arról, hogy a számla mögött valós teljesítés van.
Minden számlát a részletes elszámolással együtt nyilvánossá teszek az interneten.
Ha a kampány végére marad pénz a bankszámlánkon, azt a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak adományozzuk.
Ha a budapestiek főpolgármesterré választanak, ugyanezt a transzparenciát követelem majd meg a teljes hivataltól továbbá az önkormányzati tulajdonú vállalatoktól és intézményektől – mindezt a korrupció-ellenes szervezetekkel folyamatos együttműködésben tervezem: ajánlásaikat nemcsak megfontolom, de a döntéshozatalban tényleges részvételükre is számítani fogok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre