Felelősség

Fekete-Győr András ellen nyomoz az ügyészség

2019. január 10. 11:39

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy decemberi tüntetésen dobott füstgránátot a rendőrökre. Ez ügyben nyomoz most a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Momentum elnöke a december 13-i, Kossuth téri tüntetésen feltartott, majd eldobott egy füstgránátot. A feljelentést egy magánszemély tette a BRFK-nál, ők továbbították az ügyészségnek – írja  a hvg.hu.

A tüntetésen Fekete-Győr András elismerte, hogy eldobott egy füstgránátot a rendőrökre, most azt mondja, hogy az csak „egy veszélytelen, játékboltban kapható füstképző” volt.

Fekete-Győr szerint „a felelősség azokat terheli, akik a rendőrsorfal mögé bújva belekényszerítik az embereket abba, hogy csak elzavarni lehessen őket. A felelősség tehát Orbán Viktort és kormányát terheli az utcai ellenállás minden pillanatáért”.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy nem akartam senkinek sem ártani, a rendőrökért is tüntettem. Politikai véleményt nyilvánítottam ki, sok ezer emberrel közösen” – állítja Fekete-Győr a hvg.hu-nak. A felelősséget azonban vállalja tetteiért. 

vissza a teljes nézetre